Frissítve! Befutottak a Zotac és ASUS GeForce GTX 960 VGA-k 4 GB VRAM-mal

A Zotac és az ASUS is bejelentette NVIDIA GeForce GTX 960-as vezérlőit 4 GB-os VRAM-mal, így ezzel bezárult a kör, hiszen minden ismertebb vállalat előállt saját megoldásával. A két gyártótól összesen három újdonság érkezett, ezekből kettőt, egy alapórajeles és egy tuningos példányt a Zotac, egyet pedig az ASUS szállított – kizárólag tuningolt verziót.

Ennek megfelelően a Zotac GeForce GTX 960 GPU-jának mag- és Boost órajele 1177/1240 MHz, míg a tuningolt AMP! Edition estében 1266/1329 MHz frekvenciát állítottak be a tervezők. A 4 GB-nyi GDDR5 memória órajele mindkét példánynál 7010 MHz. Hűtés terén van némi eltérés a normál és az AMP! Edition között, de mindkét variáns dupla ventilátorral üzemel, ami akár passzív üzemmódban is működhet, továbbá a hátlapot sem spórolták le róluk.


[+]

Az ASUS 4 GB-os példányt csak a Strix családba hozott (legalábbis egyelőre biztosan), így lényegében ugyanazt kapjuk, mint amit korábban teszteltünk, csak duplázott memóriakapacitással. Ami az órajeleket illeti, a GPU 1291/1317 MHz-es, a memória pedig 7010 MHz-es beállítással dolgozik.

A többi gyártóhoz hasonlóan a Zotac nem tudott hivatalos árral szolgálni, de az ASUS megtörte a csendet és kérdésünkre elárulták, hogy bruttó 83 990 forintot kell majd fizetni a 4 GB-os Strix GTX 960-as vezérlőjükért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés