Zotac GeForce 780 Ti AMP! Edition VGA, a gyári tuningmester

Három héttel ezelőtt rajtolt el az NVIDIA felújított csúcskategóriás GPU-ja és a partnerek erre épülő GeForce 780 Ti VGA-i, melyek között fellelhetőek már tuningolt darabok is. A Zotac viszont szokás szerint ebből is épített egy komolyabban megrángatott verziót, amely a jól ismert AMP! Edition utótagot viseli és jelenleg a legerősebb megoldások egyikének számít az amúgy sem lassú kártyák között. Legalábbis amíg meg nem érkeznek az olyan, egyelőre még be nem jelentett darabok, mint az EVGA K|ngp|n Edition és az ASUS Poseidon kódnév alatt futó kártyái.


[+]

Maradva a Zotacnál, a gyártótól már megszokott narancssárga-fekete színvilágú, két kártyahelyet foglaló VGA-ra a két kisebb és egy nagyobb ventilátorból álló Triple Silencer került, ami az ígéretek szerint a referencia megoldásnál 10°C-kal hűvösebb és 15 decibellel alacsonyabb működést eredményez. Mindezt persze a sorozattól elvárható mértékű gyári tuning mellett. A TSMC 28 nm-es gyártósorán készülő, 2880 számolóegységet felvonultató GK110-es GPU a gyárilag megadott 876 MHZ-es normál és 926 MHz-es GPU Boost órajel helyett ugyanis alapból 1006 MHz-es normál és 1072 MHZ-es GPU Boost frekvencián ketyeg. A 384 bites buszon kapcsolódó 3 GB-nyi GDDR5 videomemória sem maradt érintetlenül, itt 7000 helyett 7200 MHz-es effektív órajelet kapunk.


[+]

A VGA-n egyedül a hátlap maradt változatlan, ahol egy normál méretű DisplayPort 1.2 HBR2 csatoló mellett 3 GHz-es HDMI 1.4a, egy sárga színű dual-link DVI-I és felette egy szintén dual-link DVI-D helyezkedik el. Ezen négy kimenet és az NVIDIA Surround technológia segítségével akár négy megjelenítőt is meghajthatunk, a bordáról leváló meleg levegő egy része pedig az itt található rácson keresztül távozik.

A Zotac GeForce 780 Ti AMP! Edition már felbukkant a boltokban, ára 690-700 euró környékén alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés