A Zalman VGA-k forgalmazásába kezd

A Zalman ismert vállalat a PC-s piacon. A márkanév évek óta egyet jelent a kiváló hűtőkkel, de a cég jóval több termék forgalmazásával foglalkozik, és most ez a lista bővül, mivel az Overclockers.ua információi szerint a vezetőség szemet vetett az asztali VGA-k piacára. A szegmens folyamatosan apadó eladási mutatóit figyelembe véve a koncepciót nem értjük, de ettől még három Radeonnal készül a Zalman.

A vállalat az első körben a Radeon HD 6770, 6850 és 6870 jelzésű kártyákra vetette ki a hálóját, és a termékek teljes mértében követik az AMD referenciaajánlásait, melyeket az előbbi linkeken lehet megtalálni. Lévén a Zalman nagyon ért a hűtéstechnikához, így az új VGA-k úgymond ebből a szempontból tűnnek majd ki a tömegből. A HIS egyébként már régóta a Zalmant kéri fel, hogy tervezzenek hűtőt számukra, így az utóbbi vállalat nagyon kis befektetéssel beléphet a piacra, hiszen a HIS számára készülő hűtőket egyszerűen felhasználják a saját kártyáikhoz is, melyek valószínűleg a HIS-től származnak majd.


(forrás: Overclockers.ua) [+]

Az első körben tehát elég egyszerű a felállás. A Zalman gyakorlatilag a HIS termékpalettáját másolja, ami ideális belépő lehet a piacra. Az új generációs VGA-k érkezésével persze ez megváltozhat, így a Zalman más utakat is járhat, hiszen azt már bizonyították, hogy hűtőt tudnak tervezni, míg a VGA-kat gyárthatja a HIS mellett a PC Partner, illetve a TUL is.

A Zalman HD6870-H, HD6850-H és HD6770-H jelzésű kártyáinak forgalmazása hamarosan megkezdődik. A termékek árazása – az előzetes adatok alapján – rendre 190, 168 és 124 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés