Hirdetés

Zalman chipsethűtő

A Zalman márkanév hallatán már mindenki a a halk hűtéstechnikai megoldásokra gondol, és ezen az állapoton a ZM-NB32J chipsethűtő sem fog változtatni. Manapság egyre gyakrabban kerül előtérbe a csendes PC, így sokan igyekeznek a lehető legkevesebb ventilátorral megoldani a hűtést. Ebben segít a Zalman új terméke.

A 37x37x32 mm méretű, 36 gramm tömegű chipsethűtő az összes, manapság elterjedt north bridge-re felszerelhető (Intel, SiS, VIA), a csomagban megtalálható az összes rögzítési kellék, valamint kétfajta hőátadó ragasztó arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva nem lehet az elterjedtebb rögzítési eljárásokat alkalmazni. Külön van Intelhez és külön VIA/SiS-hez. Természetesen natúr hőátadópaszta is jár a termékhez.

A bordakialakítás jól sikerült, a talp megmunkálása is jó, így képes igazán meleg chipsetek esetén is kiválóan teljesíteni az átlagos coolerekhez képest. A mérések szerint az Asus egyik gyári chipset coolerével szemben 2 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet lehetett elérni, ami nem nagy eredmény (az Asus is passzív volt), de nem árt figyelembe venni, hogy teljesen hangtalan eszközről van szó, így igazán korrekt megoldás lehet azok számára, akiket a lehető legcsendesebb működést szeretnék elérni gépükkel. A ZM-NB32J elméletileg minden chipsettel kompatibilis, a csomag összeállításakor pedig minden lehetőségre felkészültek a Zalman emberei. A termék áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés