Kilapított házimozi erősítővel állt elő a Yamaha

Az 5.1 csatornás RX-S601 támogatja a nagy felbontású audiofájlok megszólaltatását, és a 4K videojelek kezelését.

Hirdetés

A Yamaha mérnökei bevallottan egy olyan házimozi erősítőt szerettek volna megalkotni, amely elég lapos ahhoz, hogy egy olyan tévés polcra is beférjen, ahova eredetileg Blu-ray vagy DVD lejátszókat, esetleg VHS videomagnókat szántak. A 650 dollárba kerülő RX-S601 már nem az első ilyen terméke a vállalatnak, de úgy látszik, hogy van igénye az ilyen kialakítású, kompakt eszközök iránt.

Yamaha RX-S601
Yamaha RX-S601 [+]

A készülék megkapta a vállalat MusicCast technológiáját, amelynek köszönhetően integrálható egy MultiRoom rendszerbe, és vezérelhető mobil eszközről egy ingyenesen letölthető alkalmazásnak hála. Rendelkezik beépített Wi-Fivel, és biztosítja különféle netes zenei applikációk, így például a Spotify közvetlen elérését. A modell megkapta a saját fejlesztésű Cinema DSP hangzásjavító technológiát, és garantálja a Dolby TrueHD és DTS HD Master Audio térhatású szabványok, és nagy felbontású zenei állományok, így például a FLAC (192 kHz/24 bit) vagy a DSD 5,6 MHz kezelését is.

Yamaha RX-S601
Yamaha RX-S601 [+]

Az 5.1 csatornás erősítő csatornánkénti maximális teljesítménye 125 watt (1 csatorna, 6 ohm, 10% THD, 1 kHz), de a vállalat inkább csak 60 wattot ajánl (két csatorna, 6 ohm, 0,09% THD, 20 Hz-20 kHz). HDMI csatlakozói támogatják a 4K és a 3D videojelek továbbítását, és nem hiányzik belőle a YPAO kalibrációs eljárás sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés