Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással

Érezhető némi kavarodás a Xiaomi Mi Box háza táján, hiszen a gyártó már három generációt is bemutatott a népszerű médialejátszóból, és nemrég a harmadiknak egy feltupírozott kiadásának érkezését is megszellőztette. Most viszont mégsem ezt, hanem egy másik kiadást mutattak be, ami szimplán csak a Mi Box nevet viseli magán. Sem ez, sem pedig a változatlan dizájn nem könnyíti meg a termékek közti eligazodást, de lényegében most is egy frissítésnek lehetünk szemtanúi.


[+]

Úgy tűnik, hogy a 2 GHz-es órajelen működő négymagos, ARM-os Amlogic S905 SoC marad a benne lévő ARM Mali-450 MP6 IGP-vel, viszont a DDR3 rendszermemória méretét 4 GB-ra 2 GB-ra, az eMMC tároló kapacitását pedig 8 GB-ra húzták fel. Az IEEE802.11ac-s Wi-Fi és a Bluetooth 4.0 szintén változatlan, akárcsak a standard USB 2.0-s port és az S/PDIF-ként is szolgáló 3,5 milliméteres audiokivezetés. A képkimenet viszont a HDMI 2.0a szabványnak felel meg, amire szükség van a HDR (HDR10/HLG szabványok) kompatibilitás végett, akárcsak a friss operációs rendszerre, ami ezúttal már az Android TV 6.0. A Mi Box egyébként megbirkózik a VP9 Profile-2 (4K x 2K @ 60 fps), H.265 HEVC MP-10@L5.1 (max 4K x 2K @ 60 fps), H.264 AVC HP@L5.1 (max. 4K x 2K @ 30fps), H.264 MVC (max. 1080p@60fps) szabványokkal és a DTS, Dolby Digital Plus digitális hangformátumokkal.


[+]

A csomaghoz jár a Bluetooth interfészen keresztül működő távirányító, ami hangalapú vezérlést is támogat, valamint opcionálisan megvásárolható a Xiaomi gamepadje is, ami a játékokhoz optimális választás azok számára, akik játékra is használnák a Mi Boxot. Magáról a szoftverről nem sok szó esik, csak annyit említenek, hogy a Google Play támogatása mellett elérhetőek lesznek rajta a legnépszerűbb streaming alkalmazások, mint a YouTube, Netflix, Sling TV, Vudu, FandangoNOW, Pandora és társai.


[+]

Tekintettel arra, hogy olyan óriási frissítés nem történt, ami nagy árbeli különbséget indokolna az előd 61 dolláros árazásához képest, tehát a szakma nem vár 99 dollárnál magasabb árcédulát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés