Hamarosan indul az Xbox 360 tévés szolgáltatása

Hirdetés

A Xbox 360 lassan már nem is csak játékkonzol, hanem egy teljes szórakoztató központ is. Ezt a legtöbb konzolra már rá lehetett eddig is mondani, de a Microsoft még több funkciót szeretne kínálni az aktuális rendszerhez, így az ünnepi szezon alatt elindul az Xbox TV szolgáltatás, mely az Xbox LIVE előfizetők számára lesz elérhető. A vállalat közel 40 médiapartnerrel egyezett meg a digitális közvetítés jogaival kapcsolatban, és az Xbox TV a világ 50 legnépszerűbb tévécsatornáját kínálja majd fel, élő adás, vagy akár rögzített műsorok formájában. A csatornák között például lehet fogni az HBO GO-t, de elérhetőek lesznek a különböző internetes tartalmak is, mint a YouTube, vagy az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Hulu Plus is.


[+]

Maga az Xbox TV Magyarországon is elérhető lesz, de nem mindegyik médiapartner közvetíti az adott csatornát világszinten, így az egyes országokban a tartalmak eltérhetnek, de a Microsoft azon lesz, hogy minél több egyezmény szülessen, és a Xbox TV egy átfogó, világszinten elérhető szolgáltatássá váljon. Ez persze rögtön biztos nem fog sikerülni, de a tartalomszolgáltatás folyamatosan fejlődni fog, így az Xbox LIVE előfizetők egyre több műsort érhetnek majd el.

A Microsoft terve tehát nyilvánvaló, és ha sikerül véghezvinniük, akkor az alapjaiban változtathatja meg a televíziózási szokásokat. Természetesen mindez nem lesz ingyenes, hiszen eleve szükség lesz egy Xbox 360-as konzolra, egy internetes előfizetésre, és egy érvényes Xbox LIVE Gold tagságira. A kényelmesebb vezérlés érdekében egy Kinect is beszerezhető, de nyilván nélküle is megoldható az Xbox TV kezelése.

A szolgáltatás hivatalos startja még idén, az ünnepi szezon alatt megtörténik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés