Windows blog: teljes átalakulásban a Microsoft

Június eleje óta terjednek a kósza hírek, hogy a Microsoft jelentős átszervezés elé néz. A tegnapi nap folyamán Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója körlevélben üzente meg az alkalmazottaknak az átszervezés részleteit. Az eddigi divíziók lényegében megszűnnek, helyüket új, funkciók szerint alkotott csoportok veszik át. A cég a továbbiakban az "egy stratégia, egy Microsoft" elv alapján működik majd.

Az átszervezések után a cég 12 nagy csoportra oszlik majd, melyek közül az operációs rendszerek fejlesztői csoportja valamennyi operációs rendszer fejlesztéséért felelős lesz, a Windows Phone készülékektől a Windows 8-on át az Xboxig, de még azok a felhőszolgáltatások is ide tartoznak, amelyek kulcsfontosságúak egyes operációs rendszerekben. A részleget az eddigi Windows Phone divízió vezetője, Terry Myerson irányítja. A másik nagy jelentőséggel bíró csoport a Devices and Studios Engineering Group, amely valamennyi hardver fejlesztéséért felelős lesz, a legkisebbtől a legnagyobbig. A részleg vezetője, Julie Larson-Green hatáskörébe fog tartozni minden szórakoztató szolgáltatás, legyen az játék, zene, videó vagy egyéb ilyen célú egység. A további változások közt érdekességnek számít, hogy a marketing csoport vezetője Tami Reller és a korábbi Google-Microsoft összehasonlító kampányért felelős Mark Penn lesz.

Ballmer leveléből kiderül, hogy a cég széttagolt üzletpolitikája helyett egy új gondolkodásmódot szeretne bevezetni, melynek lényege az egyszerűbb stratégia mentén haladás és hogy a cég az eddigi tagoltságok helyett egységes, "eszközöket és szolgáltatásokat" kínáló vállalat legyen.

Inarus

Azóta történt