Windows blog: az Internet Explorer 10 Preview 6 újdonságai

A Windows 8 Release Preview megjelenésével a Microsoft zászlóshajójának számító, még javában fejlesztés alatt álló böngészőjének legújabb tesztverzióját is kipróbálhatják az érdeklődők. Az Internet Explorer 10 hatodik előzetese számos új szolgáltatással és technológiával csábít a használatra. Noha első látásra semmi különbséget nem tapasztalhatunk, ha egy kicsit jobban beleássuk magunkat, mi magunk is felfedezhetünk néhány újdonságot.

A fejlesztések listája hosszú, ezek közül válogattunk párat, amelyek még talán a hétköznapi felhasználóknak is érdekesek lehetnek:

  • Az új verzióban immáron a böngésző Metro változata is támogatja a Flash-alapú tartalmak lejátszását.
  • Mindkét verzióban alapértelmezettként be van kapcsolva a Do not Track funkció. A beállítást az Options/Advanced menüpont alatt kezelhetjük.
  • A legújabb kiadás már támogatja a külső gyártóktól származó szabványokat is.
  • Teljesítményben és kezelhetőségben is egy erősen érezhető változást tapasztalhatunk: a megjelenítésért felelős motor alapos optimalizáción esett át, valamint a platform érintésérzékenységén is finomítottak a fejlesztők.

Az alkotók jó úton haladnak az Internet Explorer 10 fejlesztésével. Fontos megjegyezni, hogy a böngésző legújabb kiadása csak és kizárólag a nyolcas operációs rendszer kiváltsága, ám aki csak emiatt nem szeretné egyelőre leváltani jelenlegi rendszerét, az a végleges változat megjelenésével szintén részesülhet a jóból. Akit mélyrehatóbban is érdekel a téma (és tud angolul), az többet is megtudhat az Internet Explorer hivatalos blogoldalán.

T. Gavroche

Azóta történt