Windows 98-cal is kompatibilis a CPU-Z 1.76

Igaz ugyan, hogy álmos vasárnap reggel van, de nem kell senkinek megdörzsölnie a szemét a címet olvasva, valamint a dátumot sem kell ellenőrizni, április 1. már elmúlt. Az is téved, aki azt hiszi, bacsis fórumozónknak szeretnénk a hírrel kedveskedni, ugyanis ez most véresen komoly!

A jelenleg 1.76-os verzióra frissült népszerű processzorinformációs alkalmazás hivatalos weboldala ugyan listázza, hogy itt bizony kapunk Windows 98-cal is működő programot, de ugyan kinek tűnik fel az ilyesmi? Mindenki a hibajavításokra (bugfixekre) koncentrál, és arra, hogy ez a CPU-Z már hibamentesen detektálja a Broadwell-E processzorokat is. A HWBot fórumozói szúrták ki, hogy a patinás operációs rendszer ezzel a változattal támogatott. Főleg annak fényében, hogy az utolsó Win98-cal kompatibilis verzió az 1.57-es volt, még 2011. februárban. Mivel a lassan huszadik születésnapját ünneplő rendszer napjainkban meglehetősen korszerűtlen, rég eltűnt volna a történelem feneketlen süllyesztőjében, ha...

Ismét kompatibilisek egymással: Win98 és CPU-Z.
Ismét kompatibilisek egymással: Win98 és CPU-Z (forrás: HWBot).

... ha nem lenne reneszánsza a retro hardverek tuningolásának. Némelyekhez már a Windows 98 is túl nagy igényű. Mindenesetre a HWBot oldal rendszeresen rendez online versenyeket öreg hardvereket tuningolóknak, ahol jól jöhet, ha a még nagyobb erőforrást felzabáló XP helyett a gépen Win98 fut. A speciális CPU-Z Windows 98-on használható verziója természetesen letölthető a saját honlapjáról, de külön fájl formájában, nem osztozik a későbbi Windowsokon használhatókkal.

Előzmények

Hirdetés