Minden akadály elhárult a Wi-Fi 7 terjedése elől

A Wi-Fi Alliance mostantól hivatalosan hitelesíti a szabvánnyal kompatibilis eszközöket.

A vezeték nélküli hálózatok tekintetében kétségtelenül a Wi-Fi 7 lesz a következő lépcső, amely szabványra már az előző évben elkezdtek szállingózni a termékek. Ezek ugyanakkor még nem voltak hivatalosan hitelesítve, ugyanis a Wi-Fi Alliance még nem fogott hozzá ehhez, tehát el kellett hinni a gyártónak, hogy az adott eszköz valóban kompatibilis az új rendszerrel. Persze nagy kockázatot azért nem kellett vállalni, mivel a piaci szereplők tudják, hogy minek kell megfelelni, de mégis más az, ha ez a folyamat a specifikációt kiadó szervezet által kontrollált.

Mostantól azonban a Wi-Fi Alliance hivatalosan is megkezdte a hitelesítést, így a megfelelő címke birtokában teljesen biztos lehet a vásárló, hogy Wi-Fi 7 szabvánnyal kompatibilis megoldást vesz.


[+]

A IEEE 802.11be jelzéssel rendelkező rendszer újításai között szerepel a csatornák 320 MHz-es sávszélessége, a 4096-QAM moduláció támogatása a 20%-kal nagyobb átviteli sebességért, valamint a késleltetés csökkenéséért felelő MRU (Multiple Resource Unit) és MLO (Multi-Link Operation) kezelése. A fejlesztéseknek hála a Wi-Fi 7 másodpercenként két gigabitnél több információ átvitelére is képes lehet, és ezáltal nagyjából kétszeres gyorsulás minimum várható az előző szabványokhoz viszonyítva, méghozzá a gyakorlatban, azaz nem elméleti szinten. A Wi-Fi 7 természetesen támogatja a 2,4 GHz-es, 5 GHz-es, illetve 6 GHz sávokat, de a működését alapjaiban az utóbbihoz szabták.

A hivatalos hitelesítéssel az új, Wi-Fi 7 eszközök száma idén jelentősen nőhet, ami elősegíti a piaci terjedést. Természetesen maguk a hardverek visszafelé kompatibilisek lesznek a régebbi Wi-Fi szabványokkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés