Megújult a Western Digital My Passport hordozható merevlemezcsalád

Megújult a Western Digital My Passport hordozható merevlemezcsalád, mely egyben a My Passport Essential sorozat utódjának is számít (legalábbis amíg az Essential sorozat frissítése meg nem történik). Az új tárolók tárterület tekintetében ott kezdik, ahol az Essential bevégezte, tehát a legkisebb modell 500 GB-os, míg a legnagyobb egészen 2 TB adat tárolására képes. Az ezek közötti átmenetet a 750 GB-os és 1 TB-os modellek jelentik, valamint később egy 1,5 TB-os változat megjelenésére is lehet számítani.

Az új My Passport hosszúsága és szélessége néhány milliméterrel meghaladja az elődmodellek méreteit (111 x 82 mm), de a ház vastagsága és színe függ a benne található merevlemez tárkapacitásától. Fekete, kék, piros és ezüst burkolattal érkeznek az 500 GB-os, a 750 GB-os és az 1 TB-os modellek, illetve a legkisebb változat fehér kasztniban is kérhető. A 2 TB-os verzióhoz kizárólag feketében lehet majd hozzájutni. Az 500 GB-os My Passport házának vastagsága 15 mm, a 750 GB-os és az 1 TB-os megoldásé 19 mm, a 2 TB-os pedig 21 mm magas házba fért bele.

Természetesen az Essential sorozathoz hasonlóan ezek a merevlemezek is USB 3.0-s csatolófelülettel rendelkeznek (és visszafelé kompatibilisek az USB 2.0-s szabvánnyal), emellett nem igényelnek külön tápellátást. Ezen felül mindegyik tárolóhoz jár a WD SmartWare és Security szoftver, amivel menedzselhetjük a biztonsággal, energiagazdálkodással, diagnosztikával és biztonsági mentéssel kapcsolatos beállításokat.

Európában egyelőre csak az 500 GB-os, valamint az 1 és 2 TB-os változatok rendelhetők rendre 120, 170 és 280 eurós áron, míg a 750 GB-os változatra egyelőre még várni kell, és ennek európai ára sem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés