Csak formálisan érinti Toshibát a SanDisk felvásárlása

A Western Digital a mai napon bejelentette, hogy 19 milliárd dollárért felvásárolja a SanDisket, amely cég a legtöbb olvasónknak az SSD-iről lehet ismert. A pénzügyi részleteket társoldalunk, az IT Café részletesen leírta, így az egyetlen lényegi kérdés az maradt, hogy mi lesz a SanDisk és a Toshiba fejlesztési együttműködésével, amit a két cég egy vegyesvállalat formájában valósít meg.

A Western Digital ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a közel 15 éves múltra visszatekintő együttműködést fent szeretnék tartani, és úgy néz ki, hogy ezt a Toshiba sem ellenzi. Formálisan azonban a két vállalat mindenképpen egyeztet a jövőben, hogy a vegyesvállalat miképpen működjön tovább.

Valójában a Western Digital és a Toshiba számára egyformán előnyös a partnerkapcsolat megtartása, mivel a Toshiba mellett biztosan lesz egy cég, amelyik megveszi az új generációs NAND flash fejlesztéseket, gondolva itt az érkező V-NAND generációra, miközben a Western Digitálnak lesz egy stabil beszállítója, ami nagy előnyt jelenthet az SSD-piac lefedése szempontjából.

Előzmények

Hirdetés