Hirdetés

Western Digital Black 4 TB-os merevlemez – nagy kapacitás, még nagyobb ár

A Western Digitál bejelentette, hogy megérkezett a teljesítményorientált Black széria legnagyobb tagja, a 4 TB-os modell (WD4001FAEX). A családban eddig 500 GB, valamint 1 és 2 TB kapacitású tányéros adattárolók sorakoztak, vagyis a 3 TB-os lépcsőt kihagyva duplájára növelték a csúcsmodell tárterületét.


[+]

A szabványos, 3,5”-es meghajtó tányérjai percenként 7200 fordulatot tesznek meg, a fedélzetre 64 MB gyorsítótár került, a számítógéphez pedig SATA 6 Gbps-os interfészen csatlakozhat. Az adatok gyors feldolgozásáért duplamagos vezérlő felel. A fejmozgatásban a dupla aktuátoros technológiát alkalmazták, ami azt jelenti, hogy a szokásos elektromotor munkáját egy piezoelektromos aktuátor segíti, amely finomhangolja a fejek pozícióját, hogy azok mindig precízen a kívánt sávok fölött lebegjenek. Ha már a lebegés szóba került, akkor érdemes megemlíteni, hogy a NoTouch technológia gondoskodik róla, hogy a fejek soha ne érintkezhessenek közvetlenül a lemezek felületével.

A sorozat legnagyobb tagja sajnos nem csak kapacitásában, hanem vételárában is méretes, a WD hivatalosan 339 dolláros árcédulával indította útnak a 4 TB-os Black-et, de legalább ehhez 5 év garancia társul. Ez a kisebb kapacitású modellek árához képest aránytalanul soknak tűnik, árvízzel és nélküle is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés