Hirdetés

Vízhűtést kap az új Xbox

A Microsoft új játékkonzoljának tavaly november végi debütálását követően pár napon belül több, lefagyó programokról és instabil működésről szóló felhasználói beszámoló kezdett terjedni internet-szerte. Az elégedetlen, csalódott vásárlók kárpótlását biztosította az Xbox 360 gyártója, ugyanakkor a redmondi cég alaptalannak nevezte azokat az értesüléseket, melyek szerint az esetleges hibás működést a hűtési rendszer, illetve a tápegység alulméretezése okozza. Mindemellett nem kellett sokáig várni az első olyan cégek feltűnésére, akik  meggazdagodást remélnek a konzol hűtését illető negatív kritikáktól.

Az eddig jobbára az ismeretlenség homályába burkolózó kanadai CoolIT Systems pár napja bejelentette, hogy kifejlesztett egy folyadékhűtéses rendszert Xbox 360 konzolokhoz, mely a sorozatgyártásban lévő modellekhez képest hűvösebb és jóval halkabb működést tesz lehetővé. A cég az új hűtési rendszert a héten kezdődő CES alkalmával mutatja be, ahol a CoolIT MTEC hűtésével ellátott Xbox 360 egy normál Xbox 360 konzol mellett lesz kiállítva, így a látogatók saját maguk is meggyőződhetnek majd a rendszer hatékonyságáról.

Az átalakított konzolok, vagy az átalakítás áráról egyelőre semmilyen információ nem áll rendelkezésre. Nem lennénk meglepve ugyanakkor, ha a Microsoft nemtetszésének adna hangot a vízhűtéses Xbox 360 kapcsán, a CoolIT elgondolása ugyanis alapvetően egy nem ellenőrzött tézisre épít, ráadásul a konzol módosítása – bárki is végzi azt – jó eséllyel garanciavesztéssel jár, azaz a vásárlót egyik alapvető érdekérvényesítési lehetőségétől fosztja meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés