Hirdetés

ViewSonic VSD220 22”-es multimédiás egybegép Android alapokon

A ViewSonic „okos megjelenítőjét”, a VCD22-t először az idei Computexen volt szerencsénk személyesen is megtekinteni, most pedig 4 hónap távlatában hivatalosan is elérhetővé válik, azonban a piacképes modell néhány különbséget mutat az júniusban kiállított verzióhoz képest.


[+]

Először is neve VSD220-ra módosult, melyben a betűk a „Smart Display” koncepcióra utalnak. A 21,5”-es, 1920x1080 pixel felbontású, multitouch képes panel típusát ugyan nem közölte a gyártó, de az 5 ms-os válaszidő és a 170/160 fokos betekintési szögek TN+film panelre engednek következtetni. Az All-in-One masina különlegessége, hogy nem x86, hanem ARM alapú, így az operációs rendszer szerepét az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) látja el. A középpontban egy 1 GHz-en ketyegő TI OMAP4430 SoC munkálkodik, amely két ARM Cortex-A9 processzormagot és egy PowerVR SGX540 grafikus alegységet foglal magában.


[+]

A rendszerben 1 GB LPDDR2 memória ketyeg, az adatok tárolására pedig mindössze 8 GB kapacitású háttértár áll rendelkezésre, ez viszont egy Micro SD memóriakártyával szabadon bővíthető. Vezeték nélkül Bluetooth 2.1 és IEEE802.11b/g/n kapcsolatokon képes kommunikálni, de egy RJ45-ös aljzat formájában Ethernet képesség is adott. Az USB portok mellett micro HDMI bemenet is került hátuljára, ezen keresztül „mezei” monitorként is funkcionálhat, azonban a nagy méret ellenére furcsa, hogy mind az SD kártyaolvasó, mind pedig a HDMI aljzat a micro szabványt követi. Az viszont dicséretes, hogy legalább egy ehhez passzoló HDMI kábelt mellékeltek a csomagban.


[+]

A multimédiás igényeket egy 1,3 MP-es (720p) kamera, mikrofon és 2 x 1,5 wattos hangszórók teszik teljessé. Az egyszerű támasztóláb VESA 100 felfogatási pontokon keresztül kapcsolódik, ezt eltávolítva bármilyen kompatibilis karra vagy fali konzolra felszerelhető. A ViewSonic VSD220 megjelenése október vége felé várható, vételára 399 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés