Vidám és visszafogott kinézetű notebookok

Hirdetés

Az Acer szereti a változatosságot és a vidám színeket, abból kiindulva, hogy a vállalat már mutatott be korábban is színes fedéllel ellátott hordozható gépeket. A gyártó most újra egy tarka termékcsaláddal lepte meg a rajongókat, mégpedig az Aspire One Happy netbookokkal, amelyek csupa élénk, pasztell árnyalatokra lettek festve. Nemcsak a fedeleket vonták be ezzel, hanem belül a csuklótámasz is kapott a rózsaszín, lila, zöld és kék színekből. A termékek 10,1”-es képátlójú monitorral rendelkeznek, melynek felbontása 1024x600 pixeles, a háttérvilágításról pedig fehér LED-ek gondoskodnak.

Acer Aspire One Happy blue hawaii és [+]
Acer Aspire One Happy blue hawaii és lavander purple színekben[+]

Az Intel egymagos, 1,66 GHz-en üzemelő Atom N450 vagy a kétmagos, 1,5 GHz-es N550 processzora rendelhető hozzájuk, ami mellé maximum 2 GB memória kerülhet. Egy 250 GB-os kapacitású merevlemezt tartalmaz még a konfiguráció, a grafikus megjelenítésről pedig a GMA 3150 gondoskodik. A vezetékes hálózati kapcsolat létrehozásához csak 10/100-as Ethernet aljzat áll rendelkezésre, de van emellett Wi-Fi kártya, 3.0-s Bluetooth adapter, és opcionálisan 3G-s modem is kérhető. A netbookokon továbbá találhatunk kártyaolvasót, Crystal Eye webkamerát, továbbá az akkumulátoruk nagyjából 8 órás működést tud biztosítani. Az 1,25 kilogrammos Acer Aspire One Happy gépezetek 250 fontért, tehát nagyjából 350 eurós áron szerezhetők be, az érkezésük pedig novemberre várható. Operációs rendszerként Windows 7 és Android is futhat rajtuk, amiket egymás mellé telepítve is tartalmazhatnak.

Acer Aspire One Happy blue hawaii és candy pink és [+]
Acer Aspire One Happy candy pink és lime green színekben [+]

A Toshiba megoldásai már nem ennyire élénkek, hiszen az új Satellite C660 és Pro C660 típusok a szokásos fekete külsőt kapták. A 381 x 254 x 36 mm-es méretű notebookok 15,6”-es TruBrite kijelzőt használnak, amely 1366x768 pixeles felbontással operál, a megfelelő fényerőről pedig a LED-es háttérvilágítás gondoskodik. A hordozható gépek különböző konfigurációkkal vásárolhatók meg, így kérhetők Intel és AMD processzorokkal is, köztük a Celeron, Pentium, Core i3, illetve a másik oldalról az Athlon típusokkal, tehát elég nagy a választék. A rendszermemória mérete 8 GB-ig bővíthető, a háttértár pedig maximum 640 GB-os lehet. Optikai meghajtóként DVD-írót tettek bele a tervezők. A grafikus megjelenítéshez kapcsolódó számításokat, minden esetben integrált grafikus processzor végzi.

Toshiba C660
Toshiba Satellite C660

A hálózati eszközök sorában találhatunk 10/100-as Ethernetet, 802.11b/g/n-es Wi-Fi-t, amik mellé opcionálisan Bluetooth is kerülhet. A felszereltség részét képzi még a kártyaolvasó, a webkamera és a multi-touch-os érintőpad. A Pro modell Windows 7 Professional operációs rendszerrel lesz árulva, képernyője matt felületű, borítása pedig nem teljesen sima, hanem mintázott, ami egyrészt jól néz ki, és a karcokkal, illetve ujjlenyomatokkal szemben is ellenállóbb.

Toshiba Satellite Pro C660 [+]
Toshiba Satellite Pro C660 [+]

A C660 és a Pro C660 notebookok az utolsó negyedévben kerülnek forgalomba, az árakról viszont egyelőre nem érkeztek információk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés