Veletech: Meizu és Microsoft mobilokat is nyomogattunk

Ha ez ember végigsétál a Samsung Veletech csarnokon (F épület), a hazai okostelefonos és táblagépes paletta színét-javát egy lendülettel megismerheti. Számos olyan gyártói vagy forgalmazói modell van kint, amelyiket mi is teszteltünk, adott esetben plecsnivel is jutalmaztuk. Vegyük például az Eustock.hu standját, ahol a Doogee X5 és az X5 Pro is megtalálható, nem beszélve a Xiaomi és Meizu egy-két igazán jól árazott ajánlatáról, ilyen például a Meizu M2, amelyet szentkuti11 kolléga éppen most járat be.

Az Doogee X6 Próval mi is először találkoztunk
Az Doogee X6 Próval mi is először találkoztunk [+]

A Doogee X6 Próval viszont mi is először találkoztunk: az 5,5 hüvelykes, HD kijelzővel megáldott mobil MediaTek MT6735M SoC-ot kapott 2 gigabájt RAM és 16 gigabájtos belső tároló kíséretében. A készülék érdekessége, hogy immáron fémkeret fut körbe az oldalán, de a 3000 milliamperórás telep is fejlődés az elődhöz képest. Az X6 Pro két SIM-et fogad, és LTE hálózatokra is lehet vele csatlakozni.

Mutatós hátlapok is vásárolhatók az új Lumia készülékekhez
Mutatós hátlapok is vásárolhatók az új Lumia készülékekhez [+]

A Microsoft standjával külön blogbejegyzésben is foglalkozunk, ám akad egy Microsoft Lumia szekció is a friss Windows 10-es készülékekkel. A Lumia 950 Mozo márkájú hátlapja annyira megtetszett nekünk, hogy mindjárt lencsevégre kaptuk. És ha már új, Windows 10-es Lumiák: ismét kezünkbe vettük a kedvező árfekvésű Lumia 550-et és az abszolút csúcskategóriás, Lumia 950 XL phabletet, és meg kell jegyezzük: az új, látványosabb csempék és menü jól áll mindegyik variánsnak.

Egy készülék, két alkalmazás: a telefonon játszani, a tévén pedig böngészni is lehet. A billentyűzet bluetoothon csatlakozik
Egy készülék, két alkalmazás: a telefonon játszani, a tévén pedig böngészni is lehet. A billentyűzet Bluetoothon csatlakozik. [+]

A Microsoft csapata a Continuumot is demózta: a Display Dockra kötve úgy lehet egy csatlakoztatott tévén mondjuk a Mobilarenát olvasni, hogy közben valaki más a telefonon játszik. A trükk abban áll, hogy az univerzális mobilos appoknak létezik mobilos és asztali megjelenése is, bár az ilyen alkalmazások száma jelenleg még alacsony.

Előzmények

  • Allview P6 Qmax - csak ránézésre maximális

    A gyártó olcsóbbik óriásmobilja még elég sok gyermekbetegséggel küzd, a szoftveres hibák még javulhatnak, a gyenge hardveren és a közepes anyaghasználaton viszont semmiképp nem segít a frissítés.

  • myPhone Hammer Axe LTE - az én telóm kalapács és balta

    Barkácsolásra vagy középkori megmérettetésre nem használható, a por-, víz- és ütésálló myPhone viszont gyors, támogatja a 4G hálózatokat, remekül egybe lett rakva és sokáig bírja.

  • Allview X1 Xtreme mini - az erő nem minden

    Korrekt áron kínálja az Allview az új, felső-középkategóriás, de kompakt méretű készülékét. Remek az ötlet, de a megvalósítás sajnos nem hibátlan.

  • Allview E2 Jump - a hangok hullámlovasa

    A vállalat újdonságának legnagyobb erénye az IPX5 védettség és a sztereó előlapi hangszóró, a négymagos processzor és a kijelző sem rossz, egyedül a kamera lett nagyon gyenge.

Hirdetés