Vasárnap drónok a Hungaroringen!

Május 15-én, a Formula 1-es aszfaltcsík fölött rendezik a hivatalos magyar multirotor bajnokság második futamát.

Nagyjából egy hónappal az első, Velencei-tónál tartott nyitófutam után most, a második fordulóban a Hungaroringre látogatnak a magyar multirotor bajnokság FPV pilótái. Még a korábbinál is nagyobb számban, 45-en neveztek erre a viadalra, köztük egy komolyabb horvát különítmény, akik az előző futamon a legjobb időket menték. Természetesen ott lesznek a magyar bajnokság éllovasai is, ahogyan a PROHARDVER!  tudósító csapata.

A Hungaroringre tervezett pálya
A Hungaroringre tervezett pálya [+]

Ezúttal a korábbinál valamivel egyszerűbbnek tűnő, elnyújtott nyolcas alakú pályát tűztek ki zászlókkal és öt kapuval, mindezt a Hungeroring célegyenesében. Ez a tény pedig komoly kihívást jelent, hiszen az aszfalt nem kegyelmez, ha odacsapják a quadrokoptert, annak bizony csúnya következményei lesznek. A verseny lebonyolítása lényegében változatlan az első futamhoz képest, délelőtt gyakorlókörök lesznek, a verseny pedig az előzetes időterv szerint délután kettő és öt között zajlik majd. A két szakasz között ebédtájban drónbemutató és ügyességi játékok szórakoztatják majd a nézőket, akik ezúttal is ingyen tekinthetik meg az eseményt, illetve on-line közvetítés is lesz.


[+]

A nézők a Hungaroring 7-es kapuján keresztül tudnak majd bejutni, ahol ingyenesen lehet parkolni, a versenyt pedig a Gold tribünről nézhetik biztonsági háló mögül. A lelátó mögött található majd a VelenceBike ügyességi kerékpáros pályája, az SBR Racing autószimulátorai, a Blueprint jóvoltából pedig az interaktív 3D-s nyomtatást lehet kipróbálni.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés