Készül az új generációs USB aljzat

Az USB-IF bejelentette, hogy a gyártásra kész USB 3.1-es interfész mellett készül az új generációs USB Type-C aljzattal is, ami szintén lényeges előrelépés, mivel az aktuális termékdizájnok mellett a normál USB konnektor már nem mindig ideális.

Az új USB Type-C legfontosabb fejlesztési direktívája, hogy kisebb méretű legyen a normál aljzatnál, így a vékony termékekre is kényelmesen ráférjen. A közölt információk szerint az új konnektor nagyjából akkora, mint az USB 2.0 Micro-B aljzat. Szinén lényeges újítás, hogy az USB Type-C esetében úgy van kialakítva a rendszer, hogy a felhasználónak ne kelljen figyelnie a megfelelő csatlakoztatásra, mivel a kábel végének csatlakoztatása bármelyik irányból történhet.

Mivel az USB interfész a jövőben is fejlődni fog, így az új aljzatot a későbbi gyorsabb adatátvitelre is felkészítették, illetve az aljzaton és az adott kábelen biztosított energia is skálázható. Az USB-IF szerint a USB Type-C végleges specifikációja a következő év közepén lesz kész, de a gyártók az előzetes adatokat már az esztendő első negyedévében megkapják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés