Hirdetés

USB 3.0-ról hajtható Full HD monitort dob piacra az AOC

Az AOC számára nem ismeretlen terep az USB-s monitorok piaca, hiszen korábban is volt már több hasonló termékük, ám egyik sem volt képes a Full HD felbontás megjelenítésére, ugyanis 1366x768 és 1600x900 képpontig terjedt a tudásuk. E termékek különlegessége abban rejlik a mai napig, hogy a tápellátás és a jelátvitel egy közös USB kábelen zajlik, tehát egy notebookról is "megtáplálhatóak" út közben, távol a konnektortól.


[+]

Az új, 16" hüvelykesként aposztrofált, valójában 15,6"-es panellel felszerelt E1659FWUX-PRO HD Pro típusjelzésű modell is kizárólag USB-t igényel, ebből is a 3.0-s verziót. Az átviteli megoldás technikai szempontból történetesen nem új, ezt ugyanis a témában jártas a DisplayLink biztosítja, ez viszont garantálja, hogy Mac OS és Windows rendszerekkel egyaránt működik. A zongoralakk fekete színű, kitámasztójának kialakításából fakadóan állítva és fektetve egyaránt, VESA furatainak hála pedig akár konzolra is elhelyezhető monitortól persze nem kell csúcskategóriás képminőséget várni. Noha a Full HD felbontás mellé 60 hertzes frissítés jár, a megjelenített színek terén be kell érni 262 000 árnyalattal, a kontrasztarány is csupán 500:1-hez, a válaszidő 11 ezredmásodperc, és a betekintési szögek sem túl erősek (90 és 65 fok). A fénysűrűségre nem lesz panasz, a LED-ekből 300 cd/m² préselhető ki.


[+]

Mindezek fényében könnyen belőhető a javasolt felhasználási terület: ez egy könnyen hordozható, akár notebooktáskába is "besuvasztható" másodlagos utazómonitor, amivel a virtuális asztalunkat, azaz a munkaterületet bővíthetjük ki távol otthonunktól – feltéve, ha nem képet vagy videót akarunk szerkeszteni, ahhoz ugyanis kevés lesz a tudása. Mindezért a gyártó 199 dollárt kér.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés