Hirdetés

Az év végére befutnak az első ultrabookok

A hónap elején számoltunk be arról, hogy a tajvani notebookgyártók szerint drága lesz az ultrabook, mely az Intel nagy dobása lenne a mobil PC-k piacának fellendítésére. A vállalat partnerei korábban azt kifogásolták, hogy az ultrabook előállítási költségének egyharmadát az Intel processzor teszi ki, és így a végleges termékek árban a Macbook Air sorozattal versenyeznének, ami valóban megnehezítené az értékesítésüket. A Santa Clara-i óriáscég befektetéseit intéző Intel Capital nemrég bejelentette, hogy 300 millió dollárt fektetnek be az ultrabook koncepció sikere érdekében, amellyel reményeik szerint az elkövetkező években fedezhető az összes olyan költség, ami az elterjedéshez szükséges.

A partnerek egyértelművé tették, hogy a processzorok 50%-os árcsökkentésében látják a megoldást, ám az Intel ezt nem hajlandó végrehajtani. Az információk szerint azonban a főpartnerek 20%-os engedményt kapnak majd, ezzel a Core i7-2677, a Core i7-2637 és a Core i5-2557 árazása rendre 317, 289 és 250 dollárra csökken. A másodlagos partnerek továbbra is teljes áron vásárolják majd meg az előbbi termékeket.

Az Intel úgy gondolja, hogy ezzel a beavatkozással az Asus, a Lenovo és az Acer képes lesz 1000 dollár alá árazni az év végén érkező első ultrabookokat. A DigiTimes információi szerint azonban a partnerek még mindig szkeptikusak, ugyanis számításaik szerint egy 11,6 hüvelykes ultrabook teljes előállítási költsége a 700 dollárt is elérheti, és továbbra is a processzorok komoly árcsökkentésében bíznak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés