Újra támadnak az Acer Extensa notebookok

Az Acer visszahozta a köztudatba a kis üzleti vállalkozásoknak és otthoni felhasználóknak is szánt Extensa családot, amibe már hosszú ideje nem érkezett újdonság. Elsőként az Extensa 15 bukkant fel újból a kínálatban két taggal, az EX2510 és EX2509 jelzéssel ellátott notebookokkal.


[+]

Az elnevezésnek megfelelően mindkettő a 15,6"-es méretkategóriát gazdagítja, de míg az EX2509 Intel Celeron és Pentium központi egységekkel érkezik, addig az EX2510-ben negyedik generációs Intel Core i processzorok kerülnek az EasyGrip dizájnt felvonultató burkolat alá. A RAM mérete 4 GB, az adattárolásról merevlemez gondoskodik, míg a megjelenítés feladatát az IGP-n felül az opcionális NVIDIA GeForce GT 800 sorozatba tartozó dedikált VGA látja el.


[+]

A mintegy 2,5 kg-ot nyomó és 25 mm vastag laptopok közös jellemzője a matt kijelző 1366x768 pixeles felbontással, a cseppálló szigetes billentyűzet, a fals klikkeléseket és ujjmozdulatokat szűrő Precision Touchpad, a DASP fizikai merevlemezvédelem. Ezenkívül a 7 órás üzemidőre képes, de nagykapacitású akkuval is bővíthető gépeket felruházták M-Disc technológiát támogató optikai meghajtóval, IEEE 802.11b/g/n Wi-Fivel, Gigabit Ethernettel, USB 3.0-s portokkal, valamint nagy érzékenységű MEMS mikrofonnal, de a hangszórók minőségére sem lesz panasz a vállalat közleménye szerint.

A masinák operációs rendszerrel és anélkül is megvásárolhatóak lesznek két év garanciával 99 000 forintos kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Hirdetés