Hirdetés

Újabb notebookokat tervelt ki a Toshiba és az MSI

Az MSI CX sorozata a tavalyi Computexen mutatta meg magát. A termékcsalád a Classic sorozat azon modelljeit takarja, amikben diszkrét videokártya kapott helyett, az első szám pedig a kijelző méretére utal. Ezek után semmi meglepő nincs abban, hogy CX 605 15,6 colos, 1366x768 képpontos, a CX705 pedig 17,3 hüvelykes, 1600x900 pixel felbontású megjelenítőt kapott, a grafikáért pedig egy Radeon HD 5470 felel 1 GB memóriával megtámogatva. A főleg multimédiás felhasználásra szánt gépeknél a processzorok terén is maradtak a klasszikus vonalnál, ugyanis Core 2 Duo modellek dolgozhatnak bennük.

MSI CX705
MSI CX705

A memória akár 4 GB DDR2 RAM is lehet, míg a winchester maximálisan 500 GB-os. Természetesen fel vannak szerelve webkamerával, kártyaolvasóval, és kiváló hangzást biztosító hangrendszerrel, ami a nagyobbik gépnél egy mélynyomóval is kiegészül. A csatlakozók között megtaláljuk a HDMI-t is, a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokhoz pedig a Gigabit Ethernet, illetve a Wi-Fi és Bluetooth modul segítségével lehet csatlakozni. A készülékeket ellátták az MSI ECO Engine technológiájával is, így a hasonló gépeknél kicsit hosszabb üzemidőt lehet kipréselni a hatcellás akkumulátorból. A Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel előtelepített notebookok pontos megjelenési idejéről és árazásáról egyelőre nem esett szó.

Toshiba Tecra A11
Toshiba Tecra A11

A Toshiba a Tecra A11-gyel próbálja meg elnyerni a vásárlóközönség kegyeit. A 15,6 hüvelykes, 1366x768 pixeles, LED háttérvilágítású kijelzővel ellátott gépbe az új Arrandale processzorok kerülhetnek, azok közül is a Core i3-330M, a Core i5-430M vagy a Core i5-520M. A grafikáról az első két processzornál az integrált HD Graphics vezérlő gondoskodik, de a legerősebb konfigurációba már diszkrét kártya, egészen pontosan egy NVIDIA NVS 2100M került. A memória 2 vagy 3 GB DDR3-1066 RAM lehet, a winchester pedig 250 vagy 320 GB-os. A gépekbe DVD-írót szereltek, és nem hiányzik az elmaradhatatlan kártyaolvasó és webkamera sem. A billentyűzethez (mint a nagyobb MSI-knél általában) numerikus pad is tartozik, viszont az Enter sajnos továbbra is egy soros.

Toshiba Tecra A11
Toshiba Tecra A11

Csatlakozók tekintetében egészen izgalmas a kép, ugyanis a füllhallgató-kimenet és mikrofonbement, Gigabit Ethernet, ExpressCard, valamint a 3 USB mellé egy eSATA is jutott, sőt a Tecra A11 egy mini DisplayPorttal és egy soros porttal is fel van szerelve. A vezeték nélküli hálózatok a 802.11b/b/n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth segítségével érhetők el. A készülék tervezésénél odafigyeltek a környezetbarát anyagok felhasználására is, a csomagolás és a notebook nagy része újrahasznosítható, elnyerte az EPEAT Gold minősítést is. A Windows XP vagy Windows 7 Professionallel előtelepített Tecra A11 kezdőára 879 dollár, míg az erősebb Core i5-ös processzorral és diszkrét videokártyával felszerelt változatért 1199 dollárt kell kifizetni.

Toshiba Qosmio X500
Toshiba Qosmio X500

A Toshiba impozáns külsejű és meggyőző erejű Qosmio X500-asáról korábban már részletesen beszámoltunk. Az alapok természetesen maradtak, azonban ezen a készüléken is faragtak kicsit. Egyrészt a processzorok terén, hiszen a Core i7-720QM helyett ezentúl Arrandale processzor is kerülhet bele, az NVIDIA GTS 250M videokártyát pedig GTS 360M is válthatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés