Újabb microATX házba szánt X99 alaplap az EVGA-tól

Hirdetés

Idestova lassan egy éve, hogy az EVGA bemutatta X99 vezérlőhídra épülő alaplapjait, amelyek között fellelhető a microATX méretszabványú X99 Micro nevű példány is. Úgy tűnik, hogy a gyártó továbbra is lát fantáziát (no és persze profitot) az Intel Haswell-E platformban és ebben a termékben, hiszen bejelentették a Micro2 változatot, ami erősen épít a korábbi modellre, de funkciók terén megtoldották tudását.


[+]

Az alapok, mint a hatfázisú tápellátás, a négy darab DDR4 foglalat, vagy éppen a PCIe foglalatok száma és a közéjük ékelt M.2 foglalat tehát nagyrészt maradtak, de ezek áttervezett - továbbra is - nyolcrétegű NYÁK-on foglalnak helyet. Ez tetten érhető azon, hogy az említett M.2 foglalat környékét kisöpörték, így a hosszabb kártyák (SSD-k) is elférnek végre, és a SATA portok számát hatról tízre emelték, így ezen a téren a kis X99-es deszka felveszi a versenyt az EATX méretű testvérekkel.


[+]

További apróságok is felfedezhetőek, mint például az immáron izolált audiorészleg, a nikkelezett CPU-foglalat. A hátsó kivezetéseket vizsgálva is tetten érhető a frissítés, ugyanis egy (két portból álló) USB 2.0-s blokkot az USB 3.1 Type-C kivezetés váltotta fel, ami mögött persze az ASMedia ASM1142 vezérlője dolgozik.


[+]

Mindezért a gyártó nem számol felárat, ugyanis az X99 Micro2 az X99 Micróhoz hasonlóan 229,99 dolláros áron érhető el a gyártó webshopjában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés