Újabb márkás USB-s merevlemezek

A Western Digital Passport elnevezésű merevlemezével csatlakozik azon gyártók klubjához, melyek hordozható változatban is kiadják 2,5 hüvelykes tárolóikat. A WD termékében 5400 rpm fordulatszámú, 2 MB pufferrel ellátott Scorpio egységek kapnak helyet, amelyek típustól függően 40 vagy 80 GB kapacitással szolgálnak, átlagos hozzáférési idejük 12 ms. A Passport strapabíró házának mérete 144 x 89 x 21 mm. Áramellátása biztosítható USB-portról, de a gyártó opcionálisan külső tápegységet is kínál arra az esetre, ha a noteszgép interfésze nem lenne képes biztosítani a szükséges energiát. A 80 GB-os modell 249 dolláros áron lesz kapható, míg kisebb testvérét 199 dollárért lehet megvásárolni.

A Seagate a közelmúltban két méretosztályban is gyarapította mobil adathordozóinak választékát. Az USB 2.0 Portable External Hard Drive egy 2,5 hüvelykes winchestert tartalmaz, amelynek fordulatszáma 5400 rpm, kapacitása pedig akár 100 GB is lehet. Az alumíniumötvözet ház ez esetben is kellő rubusztusságot kölcsönöz az egységnek. A legnagyobb merevlemezt a többinél erősebb, 8 MB-os pufferrel látják el, és a BounceBack Express szoftvert is mellékelik hozzá, amellyel egyszerűsíthető a biztonsági másolatok készítése. Tápellátása USB-portról történik. A 100 GB-os típus ajánlott kiskereskedelmi ára 279 dollár.

A Seagate 1 hüvelykes ST1 sorozatán alapul az ugyancsak USB 2.0 csatolófelületű Pocket Hard Drive, amely 2,5 és 5 GB-os tárolókapacitással kapható. A kis merevlemez percenként 3600-at pördül, és 2 MB-os pufferrel rendelkezik. Tipikus írási sebessége 4 MB/s, olvasásnál pedig 7 MB/s-ot ér el. Természetesen ez a modell is beéri az USB-interfészen keresztül felvehető árammal. A 2,5 GB-os változat ára mintegy 133 dollár, míg a dupla ekkora típus már 163 dollárért kapható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés