Új tuningrekordok hazai versenyzőktől

A hazai tuningos közösség újabb rekordokra tör. Az Xtreme 3D Team Hungary néven ismert csapatból ezúttal Kovács Ádám (subaruwrc) és Hajdú György (04ahgy) jeleskedett, így most nekik köszönhet a hazai közösség pár extrém tuningot, melyek közül egy hazai és egy világrekordnak számít az adott kategórián belül.

Hirdetés

A tuningért felelős rendszer alapját egy Gigabyte 990FXA-UD7 típusú alaplap adta, melybe egy ADATA által gyártott 2 GHz-es effektív órajelű DDR3 szabványú memória került. A tápellátásról 1 kW-os Cooler Master Silent Gold Pro tápegység gondoskodott, az adattárolóra pedig a 64 bites Windows 7, illetve a 32 bites Windows XP operációs rendszer került. A szoftveres adatok annyira nem fontosak az eredmények szempontjából, de mindenképpen érdekes megemlíteni őket. A processzor szempontjából két megoldásra esett a választás. Az egyik kiválasztott egy AMD Phenom II X2 565 Black Edition modell volt, mely eredetileg kétmagos termék, de a lapka alapvetően négy magot tartalmaz, ezekből összesen három dolgozott végül. A másik processzor szerepét az AMD FX-6100 töltötte be, mely három darab Bulldozer modullal rendelkezett, így hatmagos terméknek számít.

Az AMD Phenom II X2 565 Black Edition folyékony nitrogént kapott a wPrime 32m és wPrime 1024m teszteken. Előbbi esetben 6300, míg utóbbiban 6270 MHz-es órajelet sikerült elérni, a CPU hőmérséklete pedig -150°C volt. Mindkét eredménye világrekordnak számít az AMD Phenom II X2 565 Black Edition processzorok házi versenyében.


[+]

04ahgy az AMD FX-6100-nak is megadta, ami jár. Az új generációs processzort már sikerült -193°C-ra hűteni, amihez szokás szerint folyékony nitrogén dukált, ám most nem a CPU-n volt a hangsúly, hanem a memórián. A Bulldozer architektúra memóriavezérlője híresen jól bírja a strapát, így sikerült elérni a 3120,2 MHz-es effektív órajelet, ami új magyar rekordnak számít. A 2 GB-os ADATA memóriamodul beállított időzítése egyébként CL 14-15-14-37 volt.

Subaruwrc is megjáratta az AMD FX-6100-at, így egy aktív modullal sikerült elérni a 7482,39 MHz-es magórajelet, mely világszinten a harmadik legjobb eredmény ezzel a processzorral, míg Magyarországon abszolút viszonylatban a második legmagasabb órajel. És ha már sikerült az extrém tuning, akkor 7410 MHz-en a mérések is megtörténtek, méghozzá a PiFast, valamint a SuperPi 1m tesztekben. Előbbi esetében a 21,45 másodperces produkció az FX-6100-ak mezőnyében a második helyre volt elegendő, ám az utóbbi tesztben új világrekord született 11,563 másodperces eredménnyel.

Gratulálunk az elért tuninghoz és teljesítményhez!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés