Új rendszerchipekkel tripláz a Rockchip

Hirdetés

A Rockchip manapság az egyik legkedveltebb alternatíva az olcsó tabletek piacán, és ezt a vállalat szeretné kihasználni, így több új fejlesztéssel is készülnek a következő hónapokban. Ezekről nemrég napvilágot láttak a fontosabb információk.

Az RK3288-as SoC főbb paraméterei korábban már kiderültek, és erről az alábbi hírben írtunk is. Ezeket nem ismételnénk meg,de friss adat, hogy az ARM Cortex-A17-es processzormagok 1,8 GHz-en fognak üzemelni.

A kisebb teljesítményű RK3126 és RK3128 megoldások az alapokat tekintve megegyeznek. Mindkettő 40 nm-es gyártástechnológiával készül, továbbá a négy darab ARM Cortex-A7-es processzormagjuk mellé ARM Mali családba tartozó IGP társul, továbbá képesek a Full HD-s HEVC videók dekódolására.

Igazán érdekes fejlesztésnek a MayBach, amely már nyolc darab Cortex-A53-as processzormagot kínál, vagyis ARMv8-as, 64 bites megoldásról van szó. Az IGP kiléte még nem tisztázott, de annyi biztos, hogy támogatja az OpenGL ES 3.0-t, emellett megoldott a 4K-s felbontású HEVC videók dekódolása is. A 28  nm-es gyártástechnológiával készülő rendszerchiphez a HDMI 2.0-s interfész is használható.

A Rockchip RK3288-as SoC-ot egy ideje már szállítja a vállalat, míg a többi megoldás esetében a negyedik negyedévben történhet meg a start.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés