Új multimédiás rendszerek a Dell kínálatában

A Dell két új rendszert mutatott be, melyeket elsősorban multimédiás alkalmazásokat futtató, de komolyabb erőforrásokat igénylő, modernebb játékoktól általában tartózkodó otthoni felhasználóknak ajánl.

Hirdetés

Az XPS M140 a gyártó első 14,1 colos, széles TruLife kijelzővel ellátott notebookja. A notesz MediaDirect funkciója az operációs rendszer indítása nélkül is elérhetővé teszi a fotókat, videókat és zeneszámokat, mégpedig nemcsak a winchesterről vagy optikai lemezekről, hanem pendrive-okról, illetve a beépített 5 az 1-ben kártyaolvasóba helyezett tárolókról is.

A 3,8 cm vastag, 2,5 kilogrammot nyomó notebookba Pentium M processzor, integrált GMA900 grafikus vezérlő, legfeljebb 2 GB memória, legfeljebb 80 GB kapacitású merevlemez kerül, optikai meghajtókból több is választható, ideértve a DVD-írókat is. Az XPS M140 tartozéka egy Fast Ethernet interfész, modem, beépített 802.11b vagy b/g modul, és a szokásos csatlakozók mellett egy ExpressCard aljzat is helyet kapott rajta. A notesz 6 vagy 9 cellás Li-ion akkumulátorral rendelhető. A Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel novemberben piacra kerülő M140 kezdőára a tengerentúlon 999 dollár lesz.

A vállalat Media Center PC-inek belépőszintjét képviselő Dimension E310 nemcsak újfajta házat kapott, hanem egy új szolgáltatással is gazdagodott. A DataSafe automatikus biztonsági mentéseket végez a háttérben, és lehetőséget biztosít a fájlok helyreállítására vagy egy korábbi változathoz való visszatérésre, ugyanígy mód van rendszervisszaállításra is egy korábbi állapot alapján. Két merevlemez használata esetén a DataSafe a RAID üzemmódot is az adatbiztonság szolgálatába állíthatja. A felhasználó valamennyi beállítást egy grafikus felületen végezhet el. Bár a Dimension E310 az Egyesült Államokban már kapható, a 99 dolláros felárért biztosított DataSafe (mely az E510 és XPS 400 rendszereken is elérhető lesz) csak novemberben érkezik.

A Dimension E310 alkotóelemei sorában Pentium 4 500-as vagy 600-as processzort (max. 3,2 GHz), legfeljebb 2 GB DDR2-533 memóriát, maximum 160 GB-os SATA-winchestereket, integrált grafikát, opcionális Sound Blaster Audigy hangkártyát és ugyancsak opcionális tévétunert találunk. A Windows XP MCE-t, kombó optikai meghajtót és egy 17 colos CRT monitort magában foglaló alapkonfiguráció ára 599 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés