Hirdetés

Új GeForce-ok érkeznek

Egy új GeForce kártyával jelentkezett a Sparkle. A Calibre sorozat X570-es jelzésű versenyzője 480 CUDA magot rejt, melyekhez 60 darab textúrázó csatorna tartozik. A mag-, a shader- és az effektív memória-órajelek tekintetében a termék 772, 1544 illetve 4212 MHz-es paraméterekkel rendelkezik. A GDDR5 szabványra épülő memórialapkák a 320 bites busznak köszönhetően 1280 MB-os fedélzeti tárat eredményeznek.

Sparkle Calibre X570
Sparkle Calibre X570 [+]

A hűtésről az Arctic Accelero Xtreme megoldása gondoskodik, ami hővezető csövekben gazdag bordát használ három ventilátor társaságában. A kártya hátlapján két DVI, és egy mini HDMI található, továbbá a méretes hűtő miatt számítani kell arra, hogy a termék három bővítő foglalatot is elfoglal. A Sparkle Calibre X570 megjelenése az elkövetkező hetekben várható, az ajánlott fogyasztói ára azonban nem ismert.

A friss termék mellett pletykák is érkeztek egy ominózus GeForce GTX 550 Ti jelzésű termékről. Sok információ még nem derült ki róla, de ha hihetünk az adatoknak, akkor a kártya az új GF116-os lapkára fog építeni, ami a GF106 frissített változata lesz. Az újdonság a GeForce GTX 460-at válthatja majd le. A megjelenés március közepén esedékes. Az újdonsággal a Barts GPU-ra épülő Radeon HD 6850 kaphat egy egészséges ellenfelet, hogy mégse érezze magát annyira elemében.

Előzmények

Hirdetés