Új, E-bajonettes objektívek a Sonytól

Hirdetés

Az új váz bemutatása mellett érkezett három új objektív is, melyek egyben egy új sorozat első tagjait is jelentik. A G Master névre keresztelt üvegek a Sony tudásának legjavát tükrözik és az E-bajonettes full frame vázaikhoz szánják elsősorban. A minőségben és árban is a jelenlegi G-sorozat fölé helyezett G Master első körben a 24-70 mm F2.8 alapzoommal, a 85 mm F1.4 portré objektívvel és a 70-200 F2.8 zoom objektívvel nyitja a sort.

Az időjárásálló 24-70-es esetén a Direct Drive Supersonic motor gondoskodik a gyors és csendes fókuszálásról, míg a három aszférikus lencstag mellett egy speciális, új fejlesztésű XA (extra aszférikus) tag felel a kisebb torzításért és jobb felbontásért. A 9 lekerekített lamella mellett a Nano AR frontlencse bevonatot is megkapjuk.


[+]

A 85 mm-es üveg por és cseppálló, a meghajtásért pedig egy nem közvetlen maghajtásos Supersonic motor felel. 11 lamellás blende, a legtöbb, amit a Sony optikái kínálnak, így garantált a finom bokeh. Az XA lencsetag és a Nano AE bevonat itt is adott, azonban kapunk egy ki-bekapcsolható reteszelésű rekeszgyűrűt is, aminek köszönhetően a finom átmenetek is állíthatóak a videósoknak kedvezve.


[+]

A telefotó objektív is megkapta az időjárásállóságot, ahogy az XA tagot és a Nano AR mellé fluorit lencse bevonatot is. Elsőként kapott lebegő fókuszrendszert a jobb AF-képesség érdekében, amit a Supersonic és a dupla lineáris motor tesz teljessé. A minimum tárgytávolság 0,96 m, de természetesen limiter is rendelkezésre áll, ahogy a SteadyShot stabilizátor is.


[+]

Az objektívek mellett érkezett két telekonverter is 1,4x és 2x-es nagyítással. Ezek és a 70-200 megjelenése májusban várható, de áruk egyelőre nem ismert. Az alapzoom és a fix objektívé viszont igen, így a márciusi megjelenéskor 2200 és 1800 dolláros árral kell majd számolnunk.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés