Hirdetés

Új Apple Mac mini: kisebb, gyorsabb, szebb

Az Apple múlt héten tartott bemutatóján leleplezte a utóbbi hónapok legjobban várt készülékét, a negyedik generációs iPhone-t. Persze nem ez volt az egyedüli új termék a nyári hónapok elején, ugyanis a cég asztali számítógépi közt is történt egy frissítés, bár ez nem járt akkora felhajtással. Az Apple Mac mini kapott ezúttal új külsőt, sőt a belső is változott.

Az új Apple Mac mini [+]
Az új Apple Mac mini [+]

A mini a MacBook Prókéhoz hasonló kialakítású, alumínium unibody házba költözött, ami mindössze 36 mm magasságú, az alapterülete pedig egy 197 mm-es oldalhosszúságú négyzet. A doboz nem teljesen zárt, az alsó panelje levehető, itt férhetünk hozzá a memóriához, továbbá ide költözött a tápegység is. A RAM modulok tehát elvileg szabadon bővíthetőek a felhasználó által, bár az Apple-t ismerve kérdéses, hogy bármilyen gyártmányú memóriát elfog fogadni a rendszer, hiszen jó esély van rá, hogy csak a cég által forgalmazott típus lesz kompatibilis.

Apple Mac mini belseje [+]
Az Apple Mac mini belseje [+]

A masina hátulja teljes egészében aljzatokkal van beborítva. Itt találjuk a tápcsatlakozót, valamint a Gigabit Ethernet, a négy darab 2.0-s USB, a FireWire 800, a HDMI és a Mini DisplayPort interfészeket, továbbá az SD kártyaolvasót, illetve a hang ki- és bemeneteket. Természetesen nem hiányzik a miniből a 802.11a/b/g/n-es AirPort Extreme Wi-Fi és a 2.1-es Bluetooth adapter sem. Optikai meghajtóként a nyolcszoros slot-in SuperDrive DVD-író szolgál.

Portokból nincs hiány [+]
Portokból nincs hiány [+]

Az új masinában immár a 256 MB-os DDR3 memóriával ellátott NVIDIA GeForce 320M videokártya intézi a grafikus megjelenítést, ami mellé maximum 8 GB kapacitású 1066 MHz-es DDR3 memória kerülhet, processzorként pedig 2,4 vagy 2,66 GHz-es Intel Core 2 Duo választható. A háttértár 320 vagy 500 GB-os kapacitású SATA merevlemez lehet. A terméknek otthoni használatra és szervernek szánt változata is kapható, ezek 700 és 1000 dolláros kezdőáron érkeznek. A szerver változat órajelét kissé megemelték. Az előzetes információk szerint az európai ár 809 euró, itthon pedig nagyjából 237 000 forint körüli áron lesz elérhető.

A Mac mini elölről [+]
A Mac mini elölről [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés