Tuning mellett is javítható a Windows 8 pontatlan órája

Hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy a Windows 8 órája pontatlanul jár az Intel termékek tuningja esetén, egészen pontosan akkor, ha a buszórajelet a felhasználó a Windowson belül változtatta meg. Christian Ney mára sikeresen behatárolta az alapproblémát. Mivel az AMD-s hardvereken a hiba nem fordult elő, így a hibakereséshez a Windows 8 különbségeit kellett keresni az Intel és az AMD processzorok esetében. A korábbi sejtések beigazolódtak és az operációs rendszer eltérő beállítást használ a „useplatformclock” esetében. Az előbbi paraméter ugyanis AMD mellett aktív, míg az Intel processzoroknál nem az.

Tulajdonképpen a megoldás egyszerű. Ha a felhasználó a Windows 8-on belül módosítja az Intel processzor buszórajelét, akkor érdemes a parancssorból, adminisztrációs joggal kiadni a „bcdedit /set {current} useplatformclock Yes” parancsot. Ez helyreállítja az óra működését. Persze a pontos időt kézzel kell beállítani, de ez egyszerű procedúra.

Érdekesség, hogy a hiba az AMD processzorokon is előidézhető a „bcdedit /set {current} useplatformclock No” parancs kiadásával, de ezt a Windows 8 a következő indításnál korrigálja, így a useplatformclock paraméter újra aktív lesz.

Mivel a hibára nem valószínű, hogy lesz hivatalos javítás, így a fenti megoldás használata javasolt, de csak akkor, ha a felhasználó a fentebb leírt módon tuningolja az Intel processzorát Windows 8 operációs rendszer mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés