Jönnek a Toshiba felhőalapú smart rendszert használó tévéi

A Toshiba bejelentette, hogy a második negyedévben Európában is piacra dobja az új, felhőalapú okostévé rendszerrel felturbózott televízióit, soraikban az L7 sorozatba tartozó termékekkel. A széria tagjai három méretben, azaz 40" (40L7300), 50" (50L7300) és 58 (58L7300) hüvelykes változatban vásárolhatók majd meg. Mindhármat vékony kávákkal látták el, ám amíg a két kisebb matt fekete színezést kapott, addig a legnagyobbnál az ezüstszínű fényezés mellett döntöttek a cég emberei. A termékekből nem hiányoznak a digitális adások vételére szükséges tunerek, és az ilyen típusú műsorok külső merevlemezre is rögzíthetők.

Toshiba L7300
Toshiba L7300 [+]

Négy HDMI csatolójuk egyike MHL támogatást kínál, azaz így a tévék képesek a mobiltelefonról érkező nagy felbontású audiovizuális anyagok fogadására. Ezenkívül a beépített Wi-Fi-nek köszönhetően vezeték nélküli adatátviteli módszerrel is eljuttathatók rá a médiaállományok, de persze az USB porton keresztül csatlakoztatott adattároló egységeken található filmek, képek és zenék kezelése is megoldható. A Full HD felbontást kínáló, LED-es háttérvilágítású LCD tévék biztosítják a sztereó 3D-s tartalmak megjelenítését, amelyhez az aktív shutteres technológiát használják, valamint lehetővé teszik a 2D videók térhatásúvá konvertálását.

A modellek megkapták a vállalat új, Cloud TV névre hallgató rendszerét. Ez, mint ahogyan a neve is jelzi, alapvetően felhőalapú szolgáltatásokra épül. A vállalat közleménye szerint e megoldás legfontosabb előnye a személyre szabhatóság. A felhasználók így saját ízlésüknek és beállításaiknak megfelelő tartalomajánlásokat, közösségi média hírfolyamot láthatnak. Egy különleges algoritmus segítségével a néző számára egy dinamikus, 7 napig érvényes, állandóan frissülő ajánlati lista készül. A beépített, hatékony keresési eszköz az elektronikus műsorújságban (EPG), a helyi hálózaton és online videotékákban keresi meg kedvenc tévéműsorainkat, sorozatainkat, filmjeinket és még sok mást, így a felhasználó nem csak a tévécsatornák által sugárzott programot láthatja. A kulcskérdés ezentúl kizárólag az, hogy mit szeretne nézni.

Toshiba L7300
Toshiba L7300 [+]

A Toshiba Cloud TV szolgáltatást úgy tervezték, hogy a felhasználó könnyen és egyszerűen találhassa meg a keresett szolgáltatást. A felület stílusa a Toshiba új, egységes tévédizájnjának legfontosabb eleme. A kiemelt funkciók (a nyílt böngésző, az Intel WiDi, a rögzített műsorok és emlékeztetők), valamint a csatlakoztatott USB háttértárakon, és a helyi hálózatban található DLNA eszközökön tárolt tartalmak is könnyen elérhetők.

A tévék a külföldi webáruházakban már megvásárolhatók, ami támpontul szolgálhat a magyar árakkal kapcsolatban. A 40"-es L7300 1200 dollárba kerül majd, az 50"-es 1400-at kóstál, a 58"-esért pedig 2000 dollárt kérnek el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés