A Toshiba háttérbe szorítja az OCZ-t

Hirdetés

Bizonyára senkinek sem új a sztori, hogy a Toshiba évekkel ezelőtt, még 2013 végén felvásárolta az OCZ tárolókkal foglalkozó üzletágát, miután az csődöt jelentett. A japán vállalat azóta sem dobta a márkanevet, de jól figyelemmel követhető az OCZ brand beolvasztásának folyamata. Korábban csak a Toshiba neve bukkant fel az OCZ név alatt érkező tárolókon, most azonban úgy tűnik, a választékhoz is hozzányúltak, sőt az új weboldalt is úgy alakították ki, amelyen a Toshiba márkanév dominál.


[+]

Az új honlap alapján az OCZ név továbbra sem tűnt el, de a választék jelentősen átalakult, így mindössze két modell érhető el végfelhasználói vonalon. Egészen pontosan a TR150 és a VT180 marad, amelyek közül előbbi az OCZ Trion 150, utóbbi pedig az OCZ Vector 180 egyenes ági leszármazottja. Technikailag az új számozás mögött valószínűleg ugyanazt a hardver található mint eddig, így a specifikációkban tetten érhető teljesítménynövekedés vélhetően az új firmware-eknek tudható be. Ezeken kívül elérhető lesz még a korábban beígért, korábban RevoDrive 400 néven futó RD400 is, de hogy mikor, arról egyelőre nincs információ.


[+]

Mindazonáltal az összes többi SSD (azok is, amelyek az akvizíció után érkeztek) a terméktámogatási oldal szerint "legacy" fázisba lépett, így a RevoDrive 350, a Trion 150 és a Vector 180 is. Ugyanez vonatkozik az összes nagyvállalati termékre, azaz Enterprise SSD-kre, így a Z-Drive és Intrepid családra, valamint a nem is olyan régi Saber 1000-re. Ebből arra lehet következtetni, hogy a japánok dobják az OCZ nevet üzleti vonalon, és az erősebb Toshiba márkanév alatt viszik tovább az ebbe a szegmensbe szánt termékeiket, ahol egyébként igen kiterjedt portfólióval rendelkeznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés