Az átlagosnál keskenyebb asztali Blu-ray-író a Toshibától

A múlt ködébe vesznek már azok az idők, mikor a Toshiba csatába vezette a HD-DVD szabvány hadait a rivális eljárás, a Blu-ray ellen. Azóta a cég is komoly kis flottát épített ezekből az eszközökből, amelyet most tovább bővít a D-M470 típusjelzésű készülékkel.

Toshiba D-M470
Toshiba D-M470 [+]

A termék a BDXL-en kívül az összes jelenleg is használatos formátummal megbirkózik, legyen szó írható vagy újraírható Blu-ray, DVD vagy CD lemezről. Rendelkezik integrált digitális tv tunerekkel, és képes a műsorok rögzítésére is. De nem ám pusztán a korongok megírását támogatja, hiszen került bele egy 2 TB tárolókapacitású merevlemez, illetve az USB-n keresztül csatlakoztatott külső adattároló egységre is felvehetőek az adások. A hálózatba is köthető eszköz természetesen rendelkezik beépített médialejátszóval, amely képes a zeneszámok megszólaltatására, videók, illetve képek megjelenítésére. Az Elektronikus programmagazin sem hiányzik belőle, és a Time-shift funkció, azaz az időeltolásos televíziózás funkció is bekapcsolható.

A 2,3 kilogramm tömegű termék különlegessége, hogy az átlagos modelleknél némiképp kompaktabb, hiszen 36 centiméteres szélességéhez mindössze 21 centiméteres mélység, és 5 centiméteres magasság társul. Ez idáig nem is hangzik rosszul, viszont az ára biztos, hogy sokakat el fog riasztani. Bár a cég nem szolgált hivatalos információkkal ezzel kapcsolatban, egyes internetes oldalak szerzői, fórumok kommentelői tudni vélik, hogy körülbelül 850-900 dollárt kérnek majd el érte. Ez pedig (belső merevlemez és integrált tunerek ide vagy oda) rengeteg pénznek tűnik érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés