A Toshiba eladja tévés divízióját, de a márkanév megmarad

Hirdetés

Mi is beszámoltunk arról korábban, hogy bizonytalanná vált Amerikában a Toshiba televíziós divíziójának helyzete. Azóta tisztult a kép, hiszen kiderült, hogy a japán gigakonszern globális átszervezést hajt végre a vállalati struktúrában, aminek részeként értékesítik a tv üzletágat.


[+]

Az már biztos, hogy az észak-amerikai tévés szekció a világ egyik legnagyobb notebook és kijelző beszállítójaként ismert tajvani Compal tulajdonába kerül. Ez egyébként nem okozott túl nagy meglepetést, hiszen a 2011-ben már felvásárolták a Toshiba mexikói LCD tv gyárát, tehát a két cég között már eddig is komoly kapcsolat volt. A világ más régióival kapcsolatban is folynak a tárgyalások a lehetséges partnerekkel, amelyek várhatóan áprilisban zárulnak le. Az mindenesetre valószínű, hogy Európában szintén a Compal lesz a befutó, hiszen 2013 őszén a Toshiba lengyelországi LCD tv gyártóüzemét is megszerezték.

Egyelőre még sok konkrétum nem szivárgott ki, de az biztos, hogy a márkanév megmarad, tehát a Toshiba tévék nem tűnnek el. A gyártást és a fejlesztést nyilván átveszi a Compal, hogy az értékesítéssel és a marketinggel mi lesz, az egyelőre jó kérdés. Természetesen ez a lépés nem érinti a többi üzletág működését, tehát például a notebookok ugyan úgy maradhatnak eredeti tulajdonosánál.

Előzmények

Hirdetés