Több hibajavítást kapott az új Catalyst

Az AMD elérhetővé tette a Catalyst legújabb kiadását. A 15.7-es meghajtóra épülő csomag hibajavításokat kapott, így többek között számos Mantle API-val kapcsolatos probléma megszűnt, emellett a bizonyos tesztprogramokban, illetve a DiRT Rally játékban előforduló, jellemzően hardver- és konfigurációfüggő képi hibák is eltűnnek.

Hirdetés

A megszűnt az a hiba is, amely esetében a korábbi meghajtók törlése egy hibaüzenetet dobott fel egy hiányzó állományra vonatkozóan. Bár ez nem befolyásolta a törlés teljességét, vagyis az mindenképpen megtörtént, de az új meghajtóval már nem fog megjelenni ez a hibaüzenet.

Az AMD frissítette a Counter-Strike: Global Offensive című játék profilját is, ahol kettőről egyre csökkent az előre számolt képkockák száma. Ez elhanyagolható mértékben ugyan, de ront a futtatási sebességen, viszont előnyként felhozható, hogy gyakorlatilag minimálisra csökkenti az úgynevezett input lagot. Ezt a változást egyébként az eSportban utazó profi Counter-Strike játékosok kérték.

A 15.7.1-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 5000, 6000, 7000, 8000(OEM), valamint az R7 és R9 200, 300 , illetve Fury szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent APU-khoz, valamint a Mobility HD 5000, 6000M, 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Megjegyzendő, hogy az AMD a .NET 4.5-ös keretrendszert használja, így ha ez az adott operációs rendszeren nem található meg, akkor mindenképpen telepíteni kell a Catalyst vezérlőpult megfelelő működése érdekében.

A legújabb Catalyst 15.7.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről. A Steam platformról való frissítés a program Steam menüjében érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés