A hordozható hangsugárzók forradalmát ígéri a Theatre Box

A sikeres kickstarteres projektnek köszönhetően idén tavasszal már meg lehet vásárolni 380 dolláros áron a Theatre Box névre hallgató terméket, amely a fejlesztők szerint egy új szintet jelent a hordozható, kompakt hangsugárzók univerzumában.

Theater Box
Theater Box [+]

Az Acemile nevű cég például azt ígéri, hogy a termék 360 fokban sugározza a hangokat. Apróság, de fontos, való igaz, hogy négy darab kéthüvelykes Full Range hangszóró és egy mélynyomó is került bele, csakhogy az előbbiek közül kettő a frontfelületen kapott helyet, a mélysugárzó pedig "hátrafelé" néz. Ennek a megoldásnak meg van az a hátránya is, hogy attól függően, hogy hova teszik, más lehet a hangzás. Például, ha a falhoz  állítják biztos, hogy máshogy szólalnak meg a basszusok, mintha beraknák a szoba közepére vagy akár a könyvek elé a polcra.

Theater Box
Theater Box [+]

Álomszerű, moziélményt idéző 3D hangzással kecsegtetnek, bár első látásra hihetetlennek tűnik, hogy egy ilyen kompakt (26 x 85 x 11 cm) termék képes legyen ezt produkálni. Ám állítólag kifőztek egyfajta csodatechnológiát, amivel sikerül becsapni a fizikát. Az audioanyagok legegyszerűbben a Bluetooth technológia segítségével juttathatóak el rá vezeték nélküli úton, de az AUX csatlakozónak köszönhetően a vezeték nélküli adatátviteli eljárást nem támogató termékek is rádughatóak. Akkumulátora több mint húsz órányi működésre elegendő energiát biztosít számára, a maximális névleges kimeneti teljesítménye állandó használat közben 58 watt. A dizájnt is figyelemre méltónak tartják a tervezők, de azért ilyesmi téglalap alakú kialakítással már találkoztunk egy párszor. A puding próbája nyilván az evés, de első pillantásra a Theatre Box rettenetesen túlárazottnak tűnik, még akkor is, ha 240 dollárért már előrendelhető.

Theater Box
Theater Box [+]

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés