Nem aprózná el VR belépőjét a Tencent

A Tencent egyre erősebben próbál belépni a hardverpiacra, ami persze még mindig azt a célt szolgálja, hogy a vállalat szoftvereinek biztosítson egy megfelelő alapot, de ilyen formában is veszélyesnek tűnik a cég több piaci szereplő számára. Az elmúlt év végén megjelent miniStation nevű konzol például viszonylag nagy sikernek tekinthető Kínában a Microsoft és a Sony legnagyobb bánatára, és mára az is kiderült, hogy a virtuális valóság piacát is több eszközzel fogja lefedni a Tencent, amelyhez már szállítják a Tencent VR SDK-t.

Hirdetés

Az aktuális bejelentés szerint a vállalat összesen három headset koncepciót tervez, amivel állításuk szerint a teljes piac lefedhető. Egyrészt lesz egy rendkívül olcsó, leginkább a Google Cardboard koncepciójához hasonló fejlesztés, amelybe többféle telefon lesz behelyezhető. Állítólag ez nem teljesen kartonból készül, de a lényeg az, hogy egy alapvető belépőt jelentsen a felhasználóknak a virtuális valóságba.

A másik, némileg drágább opció egy amolyan mindent egybe csomag, egy komplett pakk. Ez a headset önmagában is üzemképes, így nem kell csatlakoztatni semmihez. Ilyennel még nem találkozhattunk, de nem nehéz kitalálni, hogy mi az alapja, hiszen például a Samsung Gear VR a koncepció szintjén hasonlóan működik, csak amíg ehhez kell egy megfelelő okostelefon, addig a Tencent a szükséges rendszert ténylegesen beépíti a headsetbe.

Végül a vállalat dolgozik egy PC-hez is csatlakoztatható csomagon is, amelyet leginkább az Oculus Rifthez, vagy a HTC Vive-hoz lehet hasonlítani. Ezt természetesen elsődlegesen a kínai piacra szánják. Erre a Tencent úgy tekint, mint a Sony PlayStation VR konkurensére, így exkluzív tartalmakkal is készülnek, és a miniStation konzolcsalád bizonyos új verzióival is használható lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés