A sebességre gyúrnak a 256 GB-os SanDisk microSDXC memóriakártyák

Az immár a Western Digital kezében lévő SanDisk is bemutatta 256 GB-os tárkapacitást kínáló microSD formátumú memóriakártyáit, amelyeket a szokásos mobilos-tabletes felhasználás mellett képrögzítő eszközökbe szánnak. A Sandisk Extreme microSDXC és Ultra microSDXC Premium Edition nevű, UHS-I interfészt használó tárolókban lévő NAND memória valószínűleg a Toshibától származik, de a technológiára vonatkozóan nincs információ, tehát nem tudni, hogy követték-e a szintén 256 GB-os Samsung EVO Plus-t a 3D V-NAND felhasználás terén.


[+]

A két kártya között a különbséget a sebességben kell keresni: az Extreme kiadás lineáris olvasási és írási tempója másodpercenként 100/90 MB-nál tetőzik, míg az Ultra esetében 95/95 MB/s a határ. A minimum szekvenciális írási tempó rendre 30 és 10 MB/s. Természetesen ezek a memóriakártyák is vízállóak, jól bírják a hőmérséklet-változást, a rázkódást, valamint a röntgensugarak sem károsítják.

A 256GB-os SanDisk Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition augusztusban lesz elérhető 150 dolláros áron, míg a 256GB SanDisk Extreme microSDXC UHS-I kártya valamikor a negyedik negyedévben lesz elérhető 200 dollárért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés