Hirdetés

Szivárgások a GeForce GTX 570-ről

November elején mutatkozott be az NVIDIA új zászlóshajója, mely a GeForce GTX 580 nevet kapta. Ezek után nem volt kérdés, hogy érkezik a GTX 570-es modell is. Ahogy az lenni szokott a pletykák is elkezdtek terjedni az újdonságról, és a friss információk szerint december második hetében már a boltokba is kerül a termék.

A Palittól kiszivárgott adatok szerint a GeForce GTX 570 a GF110-es lapkára fog épülni, és 480 darab aktív CUDA maggal rendelkezik majd. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy streaming multiprocesszor letiltásával kell számolni, így a textúrázó csatornák száma összesen 60 lesz. A mag 732, míg a shader 1464 MHz-en ketyeg, vagyis a számítási kapacitás szempontjából a GeForce GTX 480 túl lesz szárnyalva, ám a memóriabusz tekintetében a GTX 570 csak 320 bites szélességet kínál. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 48 darab blending egység száma 40-re redukálódik, így összességében nem várható, hogy gyorsabb lesz az új versenyző, de jó árcédulával ez nem jelenthet problémát. A 3,8 GHz-en üzemelő fedélzeti memória természetesen GDDR5 lapkákra épül, a kapacitása pedig 1280 MB lesz.

Palit Geforce GTX 570
Palit Geforce GTX 570 (forrás: SweClockers) [+]

A fogyasztásra a Palit – vélhetően az NVIDIA mérései alapján – 225 wattot adott meg. Valószínűleg a GeForce GTX 580-on bemutatott túlterhelés elleni védelem erre a kártyára is felkerül, bár a rendszert már kijátszotta a GPU-Z fejlesztője. A DirectX 11-es kártya hátlapjára a megszokott két DVI mellé egy mini HDMI kerül. Sajnos az árazásról nem érkezett pletyka, de ne is legyünk telhetetlenek, örüljünk annak, hogy ennyi adat kiderült.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés