Hirdetés

Új színt visz a kompakt vízhűtések világába a Raijintek

Elsősorban modderek fogják szeretni a német fejlesztőbázissal és tajvani gyártással dolgozó Raijintek legújabb kompakt vízhűtését, a Tritont. Legnagyobb különlegessége, hogy a szokásos feketével ellentétben átlátszó csöveket kapott, a pumpát és CPU-blokkot egyesítő központi egysége köré pedig áttetsző puffertartályt építettek. Minderre azért volt szükség, mert a készletben találunk egy-egy ampulla kék, zöld és vörös színezéket, amit a 350 milliliternyi, egyébként színtelen hűtőfolyadékhoz keverhetünk. A végeredmény látványos, kék, zöld vagy éppen vörös színnel feldobott vízhűtés lesz, ami nagyon jól mutat a hozzá illő színekből összeállított hardver mellett egy ablakos oldalú házban.

Színétől eltekintve is egészen érdekes megoldás a Raijintek Triton. A komolyabb kompakt, készre szerelt vízhűtések közé tartozik, az egyedi szettekhez, vagy éppen a Cooler Master Eisberg sorozatához hasonlóan nem teljesen fix a rendszer, a csövek csatlakozását és a központi egységet is úgy alakították ki, hogy a szett megbontható legyen, így újabb hűtőblokkok vagy radiátor is illeszthető bele.

A Tritonhoz új, dupla csatornás, megnövelt lamellájú CPU-blokkot készítettek. Az óránként 120 liternyi folyadék megmozgatására képes pumpa is friss fejlesztés, készítésénél az alacsony zajszintet is figyelembe vették. A kettőst körülölelő víztartály érdekessége, hogy beépített LED-ek emelik ki a hűtőfolyadék színét, a 240 milliméteres, alumíniumból készült, dupla radiátor pedig a jobb hatékonyság érdekében sűrű lamellákat kapott.

Hab a tortán, hogy ez a kimondottan érdekes és korrekt teljesítményűnek tűnő kompakt vízhűtés november végén már idehaza is elérhetővé válik. Várhatóan az ára is barátságos lesz, 25 000 forint körüli cédulára számítunk, ami inkább a szimpla radiátoros, egyszerűbb és szerényebb teljesítményű megoldásokra jellemző.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés