Színes lézernyomtató-páros a Brothertől

A Brother belehúzott az év vége felé közeledve. Ilyenkor már ritkábbak általában az új nyomtató-bejelentések, de a pár napja bemutatott monokróm lézerprinterek után most két másik modellt is leleplezett a cég. A Brother HL-4150CDN és a HL-4570CDW színes lézernyomtatók, amelyeket a gyártó kisvállalkozásoknak és irodai alkalmazáshoz ajánlja. A két friss készülék a termékvonalon belül is külön kategóriákat képvisel: a HL4100-as és HL4500-as sorozatokat, amelyek első tagjai decembertől érhetők el majd a hazai boltokban is. Mindkét kategóriájú nyomtató automata duplex egységgel ellátott, illetve hálózatba is köthető, a kellékanyag kínálat pedig a standard és nagy töltetű tonerek mellett kiegészül szuper nagy töltetű tonerekkel is.

A HL-4150CDN hálózati kártyával ellátott duplexes nyomtató kezeli a standard illetve a nagy töltetű tonereket is. A TN325BK fekete nagy töltetű toner 4000 oldal, míg a TN325Y/C/M színes nagy töltetű tonerek egyenként 3500 oldal nyomtatására elegendőek. Az alap 250+50 lapos papírtálca mellett még 500 lappal bővíthető a nyomtatási kapacitás. A nyomtatási sebesség egyoldalas mono és színes nyomtatás esetén is 24 lap/perc gyorsaságú, ugyan ez a paraméter duplex nyomtatás esetén 7 lap/perc.

Brother HL-4150CDN [+]
Brother HL-4150CDN [+]

A nagy teljesítményű HL-4570CDW duplex egységgel ellátott nyomtató mind vezetékes, mind vezeték nélküli hálózatra is csatlakoztatható. Gyorsabb, 28 lap/perc-es nyomtatási sebességével (mono és színes nyomtatás), pendrive csatlakozási lehetőségével és a hozzá választható háromféle méretű festékkazetta típus miatt igazán rugalmas és sokoldalú megoldást kínál munkacsoportok számára. A TN328BK/Y/C/M szuper nagy töltetű tonerek 6000 oldal nyomtatását teszik lehetővé.

Brother HL-4570CDW [+]
Brother HL-4570CDW [+]

A brosúrákat, katalógusokat készítők nyomtatási szokásait figyelembe véve alakították ki a beállítható brosúranyomtatás, ofszetbekötés funkciókat, de a leválogatás és az üres oldal automatikus kihagyása funkció is nagyban segíti ezeket a munkákat.A szoftveresen elérhető tulajdonságaik közül kiemelendő a Secure Function Lock, amellyel beállíthatóak a színes, mono nyomtatás, másolás hozzáférhetőségei felhasználónként. Ezt a költségtakarékos megoldást különösen azok az irodák részesítik előnyben, ahol többféle munkacsoportok használnak egyetlen hálózati nyomtatót. A biztonsági tulajdonságok közül pedig az SSL titkosítást, a biztonsági – kóddal ellátott – nyomtatást, a fejléc-lábléc nyomtatást lehet kiemelni, amelyhez hozzájárul még a 802.1x-es hitelesítő rendszer is, hogy biztonságosabb lehessen a hálózati munka. Beállítható a nyomtatás léptéke, javítani lehet a vékony vonalak és a képek minőségén, de elérhető a fordított nyomtatás és a vízjel nyomtatása funkció is.

A Brother új generációs, grafitszürke kivitelű színes lézernyomtatói környezetbarát kialakításukkal megfelelnek az ENERGY STAR és a Blue Angel minősítés követelményrendszerének.Az új HL-4150CDN és a HL-4570CDW tehát decembertől már Magyarországon is megvásárolható, az ajánlott bruttó fogyasztói áruk pedig 113 790 Ft és 158 790 Ft lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés