Szerzői jogvédelem: megalakult a Trusted Computing Group

Az alapító cégek között találjuk az AMD-t, a Hewlett-Packardot, az IBM-t, az Intelt és a Microsoftot. Az új szervezet célja "a számítógéprendszerek és végtermékek területén terjeszteni a megbízhatóságot és a biztonságot". Az ehhez szükséges új szabványokat a legkülönfélébb területeken (PC-k, PDA-k, mobiltelefonok stb.) alkalmazzák majd. A TCG lehetővé teszi a TCPA szövetség tagjainak is a csatlakozását.

Több vállalat, így az Atmel, az Infineon, a National Semiconductor, a Nokia, a Philips, a Phoenix Technologies, a Sony, az ST Microelectronics, a VeriSign és a Wave Systems máris jelezte csatlakozási szándékát. A TCG által megalkotott szabványok "szabadok" lesznek, azaz más tagcégek számára is szabadon hozzáférhetők.

Hamarosan megkezdődik a TCPA alapjain a szükséges irányvonalak és logó-program elkészítése. További cél, hogy a jövőbeni hardver- és szoftver-interfész specifikációk "lefelé", azaz visszamenőleg kompatibilisek legyenek egymással és így meglegyen az úgynevezett interoperabilitás a jelenlegi eszközökkel.

A TCPA/TCG/Palladium technológiák, illetve általában a személyiségi jogok határait is feszegető másolásvédelmi-eljárásokat egyre erőszakosabban kidolgozó szervezetek, óriási viták középpontjaiban vannak és lesznek is még egy ideig. Tegyük hozzá, legkevésbé sem alaptalanul!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Trust

Azóta történt

Hirdetés