Szélsebesek lesznek az OCZ új generációs Z-Drive SSD-i

Hirdetés

Az idei CeBIT-en bemutatott harmadik generációs Z-Drive tárolói után pár hónappal már biztossá vált, hogy érkeznek az OCZ újabb modelljei is. Ez be is igazolódott, az R4-es Z-Drive SSD-k már a küszöbön vannak, így a gyártó hivatalosan is bemutatta őket. A széria előző modelljeihez hasonlóan természetesen az újak is x8-as PCI Express sínen csatlakoztathatóak a számítógéphez, és kétféle kivitelben lesznek kaphatók: a félmagasságú változaton négy SandForce SF-2281 chip kap helyet, míg a teljes magasságúra nyolc vezérlő kerül.

OCZ Z-Drive R4 C series SSD
OCZ Z-Drive R4 C series SSD [+]

Mindegyikük kezeli a TRIM és SCSI Unmap funkciókat, rendelkeznek 128 és 256 bites AES kódolásos titkosítással is, és alkalmazták bennük a Virtualized Controller Architecture 2.0, valamint az OCZ SuperScale Storage Controller technológiákat is. Az SLC vagy MLC NAND flashmemóriás tárolók így akár 2800 MB/s-os átviteli tempóra is képesek, teljesítményük pedig elérheti az 500 000 IOPS-ot, és a véletlenszerű 4 kB-os írásnál elérhető 410 000 IOPS is szép eredmény.

OCZ Z-Drive R4 R series SSD
OCZ Z-Drive R4 R series SSD [+]

A Z-Drive R4 típusokra három év garancia vonatkozik, kapacitásukat tekintve pedig a félmagasakból 300, 600 és 1200 GB-os változatok szerezhetők majd be, teljes magasságúakból pedig 800, 1600 és 3200 GB-osak. A termékek Power Fail Protection védelemmel (R4 R) vagy anélkül (R4 C) is érkeznek, az árazásuk azonban ismeretlen, de biztos nem a halandó ember pénztárcájához van méretezve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés