Frissül a karcsú négyrekeszes Synology NAS

A négyrekeszes NAS-ok, azaz hálózati adattárak között az otthoni és vállalati munkacsoportoknak Synology a DS414-et, míg a SoHo felhasználásra a DS414j modellt kínálta. Ez utóbbi csoport most kapott egy új, tudásában az említett két típus közé eső változatot, ami viszont méretét tekintve kisebb, és fogyasztása is alacsonyabb. Persze fizikát áthágó trükkök nincsenek, a karcsúbb és könnyebb kialakítást azzal sikerült elérni, hogy az új DS414slim csak 2,5"-es SATA tárolókat képes befogadni. A dobozban persze továbbra is megtalálható az aktív hűtés.


[+]

A DiskStation DS411slim régóta várt utódjának számító friss DS414slim NAS lelke ezúttal egy FPU-val kiegészített 1,2 GHz-es Marvell Armada 370 SoC, ami mellé 512 MB DDR3 RAM-ot társítottak. Négyrekeszes kialakítása révén négy darab adattároló befogadására képes, legyen az HDD vagy SSD, de az össz tárkapacitás nem haladhatja meg a 6 TB-ot. Ezek természetesen menet közben is cserélhetőek, köszönhetően a Hot Swap kialakításnak. A behelyezett egységeket RAID kötetekbe fűzhetjük, a legegyszerűbb JBOD-tól egészen a RAID 10-ig, illetve egyes módok között a migrálás is megoldható, továbbá a kötetek kiterjesztésére is van lehetőség, ha csak később töltenénk fel az összes rekeszt. Továbbá két USB 3.0-s port is rendelkezésre áll, amire további – külső – adattárolók illeszthetők. A csatlakozási lehetőségek terén egyébként két Gigabit Ethernet csatlakozó áll bevetésre készen.


[+]

A DiskStation Manager 5.0 operációs rendszert futtató, 2048 felhasználó és 256 csoport kezelésére képes NAS szolgáltatások széles tárházát kínálja, kiegészítve a közösségi oldalakkal és felhős szolgáltatással kapcsolatos szinkronizálási funkciókkal, illetve képes kapcsolatot teremteni az Android, iOS és Windows Phone operációs rendszert futtató mobil eszközökkel is, így az otthon tárolt adatok bárhol és bármilyen eszközről hozzáférhetőek. Természetesen az eszköz továbbra is szolgáltatja azokat a funkciókat, amire már az előd is képes volt, azaz megoldott a megfigyelő kamerák kezelésére, az adatmentés (legyen az Time Machine vagy Synology Data Replicator) továbbá a videotranszkódolás és a DLNA támogatás sem hiányzik.


[+]

A Synology a DS414slim a következő hónapban lesz elérhető, várható végfelhasználói ára pedig 80-90 000 forint körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés