Hirdetés

Stílusos routereket az asztalra

A routerek gyakran csak kis szürke dobozok, amik legtöbbször a számítógép mellett elrejtve porosodnak. Azonban újabban a gyártók egyre inkább törekednek arra, hogy stílusos, vállalható megjelenésű készülékeket alkossanak, amelyek akár a helyiség díszei is lehetnek.

A Cisco kezében lévő, népszerű routereiről ismert Linksys már egy ideje ennek a jegyében is készít útválasztókat, egyik újdonsága, a megjegyezhetetlenül hosszú nevű Linksys by Cisco WAG320N Dual-Band Wireless-N ADSL2 Modem Gigabit Router is ilyen. Ebből már szinte mindent ki is találhattunk, azonban nem árt részletesen végignézni, mit is tud a hálózati eszköz. A dual-band router támogatja az N-es Wi-Fi szabványt, tartalmaz egy beépített ADSL modemet, van négy nagy sebességű Gigabit Ethernet portja.

Linksys
Linksys by Cisco WAG320N Dual-Band Wireless-N ADSL2 Modem Gigabit Router

Ami a hosszú névből sem derül ki, hogy van egy USB, pontosabban StorageLink portja, amire külső eszközöket, tehát nyomtatókat, adattárolókat köthetünk. A beállítást a Cisco Network Magic szoftvere segíti, amely diagnosztikai funkciókkal is rendelkezik. Tervezésénél az energiatakarékosságra is gondoltak, a tápegységük megfelel az Energy Star előírásoknak, a router pedig állítólag az átlagos fogyasztás felével is beéri, 2,6 wattot eszik. A pontos megjelenési iedejéről és az áráról még nincs információ.

l
A WAG320N csatlakozói

Hasonlóan látványos, fényesen fekete borítású, ám a Linksysszel szemben szögletes formájú routert jelentett be a Buffalo. Név tekintetében ez sem panaszkodhat, a kereszteléskor az Nfiniti Wireless-N Essential Router & Access Point WHR-HP-G300N jutott neki. Otthoni és irodai használatra egyaránt ajánlott az eszköz. Sebességben 300 Mbps a maximum, ami a gyártó szerint bőven elég lehet arra, hogy nagy felbontású filmek hálózaton keresztül történő sztrímelése közben is ugyanolyan teljesítménnyel tudjon a többi hálózatra kapcsolt számítógép is letölteni.

bb
Nfiniti Wireless-N Essential Router & Access Point (WHR-HP-G300N)

Ebben segítségünkre lehet az Nfiniti Wireless-N High Power Ultra-Compact USB 2.0 Adapter is. A WLI-UC-GNHP-vel nagy sebességű kapcsolatot tudunk létrehozni, és az AirStation One-Touch Secure Systemnek (AOSS) köszönhetően, a titkosítás is könnyedén megoldható. A router és az adapter november elején lesz elérhető, áruk 70 és 50 dollár környékén várható.

df
Nfiniti Wireless-N High Power Ultra-Compact USB 2.0 Adapter (WLI-UC-GNHP)

A Buffalo újdonságairól további képek tekinthetők meg a galériában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés