Hirdetés

Kiderült, milyen hardver lapul a Valve Steam Link belsejében

A Valve a hónap első felében jelentette be a Steam Link elérhetőségét, amely eszköz egy streamelő a PC és a tévé között. A felhasználó a nappaliból kérheti a tartalmat, ami a hálózati kapcsolaton keresztül eljut a PC-re, majd onnan a kiszámolt képkocka és hanganyag visszakerül az eszközbe, amely így megjelenik a tévén.

A Steam Link természetesen ellátja a feladatát, de kiderült az is végre, hogy mi hajtja. A Valve az első generációs Google Chromecast hardverét választotta az eszközbe, vagyis az egész rendszer egy Marvell ARMADA 1500 Mini rendszerchipre épül. Ennek egy darab ARM Cortex-A9-es processzormagja és egy Vivante GC1000-es IGP-je van, míg a Wi-Fit külső vezérlő biztosítja. Mindemellett a rendszermemória kapacitása 512 MB, míg a beépített adattároló 4 GB-os.

Elsődlegesen azért eshetett a Valve választása a Marvell ARMADA 1500 Minire, mert rendkívül olcsón beszerezhető rendszerchipről van szó, és emellett még energiatakarékos is, ami kifejezetten alkalmassá teszi a fejlesztést az olyan apró eszközökbe, mint a Steam Link.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés