Hirdetés

Sötétségbe vonta acéltestét Hades

Hirdetés

A görög mitológiából (vagy legalábbis a Herkules című Disney-rajzfilmből) jól tudjuk, hogy Hádész az alvilág istene. Hogy a holtak birodalma sötét hely-e, arról nincsenek megerősített információink, az azonban biztos, hogy az NZXT legújabb, Crafted szériába érkező házának a Hades nevet adta, és a masszív acéltorony bizony tetőtől talpig fekete köpenybe burkolózott.

Az előlapja alapján valószínűleg Darth Vader maszkja is inspirálta a tervezőket, legalábbis a háromszög alakú, komor orr-rész mutat némi hasonlóságot a Sith Lord sisakjának elejével. A házat mindenhol az egyszerű, szögletes formák uralják, még az oldallap szellőzője is nyolcszög alakú. A Hades összesen kilenc meghajtót képes fogadni, ezek közül az öt külső bővítőhelyre 5,25 colos egységek férnek, a négy belsőbe viszont 3,5 hüvelykeseket is szerelhetünk. Természetesen csavarhúzó vagy egyéb segédeszköz nélkül, így egyszerűen hozzáférünk mindenhez.

A ház hűvösen tartásához öt ventilátort is használhatunk, ezek közül az elülső, vörös színű LED-del ellátott 200 mm-es, az oldalsó 200 mm-es (ezek akár 150 cfm-es légszállításra is képesek), a hátsó 120 mm-es és az egyik felső 140 mm-es az alapfelszereltség részét képezi. Felülre telepíthetünk még egy 120 vagy 140 mm-es légkavarót, ha szükséges. A ventilátorok fordulatszámát manuálisan is szabályozhatjuk, és természetesen folyadékhűtést is alkalmazhatunk. A hőmérsékleteket az elülső panelen elhelyezett három kijelzőn ellenőrizhetjük.

A 200 x 430 x 501 mm méretű torony ATX vagy microATX formátumú alaplapokat fogadhat, és belül bőségesen van benne hely, könnyen elfér benne az új Radeon HD 5970-es videokártya is. A tápot alulra szerelhetjük, és a ház többi részével egyetemben ezt is szűrő védi a porosodástól. A tetőn elhelyezkedő I/O panelen a hangkimenet és -bemenet, valamint a két USB 2.0 csatlakozó mellett egy eSATA port is helyet kapott. Az NZXT Hades már megrendelhető, 90 dollárt kell kifizetni érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés